Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vnuk okradl vlastní babičku

Devětasedmdesátileté seniorce z Hradce sebral 33 tisíc korun  

Za dobrotu na žebrotu, přesně tak dopadla babička, která ve svém bytě v Hradci Králové nechala přes noc přespat svého vnuka. Devatenáctiletý vnuk babičku okradl o 33 tisíc korun.

Na konci února letošního roku (2011) v noci na dveře jejího bytu v Labské Kotlině zazvonil vnuk a poprosil ji, aby u ní mohl přespat, jelikož ho kamarád vyhodil z bytu. Ochotná babička svolila. Ráno vstal, nasnídal se a asi kolem oběda odešel pryč. Přitom jí stačil z prádelníku v ložnici odcizit našetřených 33 tisíc korun.
Na krádež přišla starší žena až za několik dní. Podezření padlo na vnuka, jelikož v té době u ní nikdo jiný na návštěvě nebyl. Krádež okamžitě oznámila na policii. Policistům přitom sdělila, že jí vnuk již v minulosti z bytu odcizil několik desítek tisíc korun. Muži zákona si povedeného vnuka zavolali na služebnu a požadovali vysvětlení. Vše nasvědčovalo k tomu, že peníze babičce skutečně vzal. Nakonec se policistům sám ke krádeži přiznal.

Jelikož babička dala na policii souhlas k trestnímu stíhání svého vnuka, začala ho policie stíhat. Policisté muži z Jičínska minulý týden (16. března 2011) sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což mu soud může udělit až dvouletý trest odnětí svobody.

Čtěte také:  Vnuk se k babičce zachoval jako hyena (Hradecký deník, 23. března 2011)
                  Babička vydala vnuka policii, sebral jí 33 tisíc a nebylo to poprvé  (iDNES.cz, 22. března 2011)

 nprap. Anna Pešavová - 21. března 2011

vytisknout  e-mailem