Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Další vůz odcizen v Hradci

Letos zloději ukradli již osm aut, škoda přes 1,2 milionů korun  

Od začátku letošního roku (od 1. ledna do 6. února 2011) policisté na Královéhradecku evidují osm případů odcizených aut. Zloději majitelům způsobili škodu přes 1,2 milionů korun. Za stejné období loňského roku (od 1. ledna do 6. února 2010) policisté šetřili tři případy se škodou 320 tisíc korun.

Za celý loňský rok (od 1. ledna do 31. prosince 2010) jsme evidovali 81 případů, hmotná škoda dosáhla částky 8,8 milionů korun. Za stejné období předloňského roku (od 1. ledna do 31. prosince 2009) policie zaznamenala 105 odcizených vozidel s celkovou hmotnou škodou 20,5 milionů korun.

Poslední letošní případ se stal ve čtvrtek 3. února 2011 ve večerních hodinách na parkovišti na Brněnské ulici v Hradci Králové. Majitel nechal vůz zaparkovaný na parkovišti kolem tři čtvrtě na osm večer a odešel do kina. Když se po shlédnutí filmu vrátil na místo, tmavomodrý vůz značky Dodge Magnum už tam nestál. Podle poškozeného mohlo být asi deset minut po dvaadvacáté hodině. Ihned tuto skutečnost oznámil na policii.
Škodu na čtyři roky starém vozu odhadl jeho chrudimský majitel na 500 tisíc korun. Podle vlastníka měl vůz najeto asi 35 tisíc kilometrů. Muži zákona po vozidle registrační značky 3E4 1970 ihned vyhlásili celostátní pátrání. Prozatím se policistům zloděje dopadnout nepodařilo.

Policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Případní svědci, kteří by zaznamenali jakékoliv informace o pohybu vozidla Dodge Magnum, mohou volat Policii České republiky na bezplatnou telefonní linku 158.

Související dokument: Zaparkovaný vůz ráno nenašel

Další zajímavosti naleznete na: aplikace.mvcr.cz/archiv2008/rs_atlantic/mvcr/574/24388.html 
                                                  aplikace.mvcr.cz/auta/index.html      

nprap. Anna Pešavová - 7. února 2011 
 

vytisknout  e-mailem