Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvedl hradeckou bankovní pobočku

Podnikatel lhal o svých stotisícových dluzích, za podvod mu hrozí až tři roky vězení  

Až tři roky vězení hrozí jedenačtyřicetiletému muži z Chlumecka, kterému včera (16. května 2011) sdělil policejní komisař podezření z trestného činu úvěrového podvodu. Muž je důvodně podezřelý, že v prosinci 2009 u jedné z hradeckých bankovních poboček uzavřel smlouvu o poskytnutí pětisettisícového úvěru. Při sepisování úvěrové smlouvy s bankou uvedl úmyslně nepravdivé údaje o svých stotisícových dluzích vůči dalším osobám. I když část z úvěru splatil, přesto bance dluží ještě 430 tisíc korun.

Muž zhruba v druhé polovině prosince 2009 u jedné z hradeckých bankovních poboček uzavřel jako podnikatel smlouvu o poskytnutí pětisettisícového úvěru. Ve smlouvě se zavázal k pravidelným měsíčním splátkám po dobu 84 měsíců, což neplnil. Z úvěru splatil pouze část.
Při uzavírání úvěru úmyslně uvedl nepravdivé údaje o svých dalších dluzích. Přitom zamlčel, že dluží téměř půl milionu několika fyzickým osobám, měl také dluhy na sociálním pojištění a byl rovněž postižen exekucemi. Bance svým jednáním způsobil škodu za téměř 430 tisíc korun.

K trestné činnosti se muž na policii doznal. Získané peníze z úvěru zřejmě použil k uhrazení svých podnikatelských dluhů. Na konci loňského roku (2010)podnikatelskou činnost ukončil a od té doby je bez práce.

Vzhledem k tomu, že policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, bude o jeho dalším osudu v brzké době rozhodovat soud, který ho může poslat až na tři roky do vězení.

Čtěte také: Muž při čerpání úvěru na půl milionu podvedl hradeckou banku  (Regiony24.cz, 17. května 2011)

Podnikatel oklamal banku při žádosti o úvěr (prvnizpravy.cz, 18. května 2011)

Lhaní a půl milionu ho může přivést do vězení  (Hradecký deník, 19. května 2011)
nprap. Anna Pešavová - 17. května 2011
 

vytisknout  e-mailem