Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Oloupil důchodkyni v Hradci

Na ulici seniorku srazil na zem a pak jí sebral tašku  

Loupež v Baarově ulici v Hradci

Nepříjemné chvilky zažila včera v podvečer v Baarově ulici důchodkyně z krajského města.

Osmdesátiletá žena z Hradce Králové byla v neděli 7. listopadu 2010 odpoledne navštívit manžela v domově důchodců na Novém Hradci Králové. Ještě téhož dne v podvečer se pak vracela domů.

Deset minut před půl šestou v podvečer vystoupila v Labské kotlině na zastávce trolejbusu „Obří akvárium“. Paní šla domů Baarovou ulicí, když se proti ní rozběhl muž, který do ní strčil takovou silou, že upadla na zem. Následně zraněné důchodkyni sebral kabelku, kterou při pádu upustila na chodník. Pak s taškou utekl pryč. Poté se seniorka dobelhala až ke vchodu, kde bydlí. Zazvonila na sousedku, a ta ihned zavolala policii.
Starší paní při incidentu utrpěla zranění hlavy. Následně byla převezena na ošetření do královéhradecké fakultní nemocnice. Po ošetření byla propuštěna do domácího léčení.
Žena měla v tašce doklady, mobilní telefon, v peněžence necelých devět set korun, dioptrické brýle, deštník a další osobní věci. Poškozená škodu odhadla na šest tisíc korun.

Podle poškozené mohlo k přepadení dojít v podvečer kolem půl šesté. K popisu muže si penzistka vybavuje pouze, že se jednalo o mladého muže, vysokého asi 165 centimetrů. Na sobě měl tmavou bundu s kapucí na hlavě a tmavé kalhoty. Celou dobu napadení mlčel.

Svědci popsaného případu, kteří by mohli poskytnout informace důležité k jeho objasnění, se mohou přihlásit na bezplatnou linku tísňového volání 158.

Policisté po lupiči, který se svým jednáním dopustil zločinu loupeže, zatím marně pátrají. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na dva až deset let.

nprap. Anna Pešavová - 8. listopadu 2010
foto Policie ČR 
 

Odkazy do noveho okna

Loupež v Baarově ulici v Hradci

Loupež v Baarově ulici v Hradci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem