Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Hledač pokladů našel munici

V lesním porostu bývalých chlumeckých vojenských kasáren  

Nález munice Chlumec - foto č. 2.jpg

Při středečním (25. května 2011) odpoledním pátrání po předmětech pomocí detektoru kovů nalezl dvaašedesátiletý amatérský hledač pokladů v lesním porostu v areálu bývalých vojenských kasáren v Chlumci nad Cidlinou dělostřelecký granát. S nalezenou municí nemanipuloval a nepokoušel se o likvidaci. Na místo nálezu zavolal policisty, kteří zajistili vše potřebné včetně příjezdu pyrotechnika.
Přivolaný pyrotechnik při prohledání místa nakonec zajistil celkem deset tříštivotrhavých dělostřeleckých granátů ruské výroby ráže 122 milimetrů z období druhé světové války. Odborník z Hradce Králové nalezenou munici zajistil a odvezl k likvidaci. Při manipulaci nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku.

Doporučení pro občany
Při nálezu nevybuchlé munice by měl nálezce zachovávat maximální opatrnost. Rozhodně v žádném případě s municí nemanipulovat a nepokoušet se o likvidaci. Na místo nálezu okamžitě zavolat policisty, kteří zajistí vše potřebné včetně příjezdu pyrotechnika. Místo nálezu označit, popřípadě zanechat na místě druhou osobu, která by zabránila případnému kontaktu jiné osoby s podezřelým předmětem. Hlavně zabránit přístupu dětem.

nprap. Anna Pešavová - 26. května 2011
foto Policie ČR

Odkazy do noveho okna

Nález munice Chlumec - foto č. 1

Nález munice Chlumec - foto č. 1 

Detailní náhled

Nález munice Chlumec - foto č. 2

Nález munice Chlumec - foto č. 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem