Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž nesplácel auto na úvěr

HRADECKO - Společnosti způsobil škodu za téměř 300 tisíc korun, hrozí mu až tři roky  


Hradečtí policisté v letošním (2011) prosinci ukončili ve zkráceném přípravném řízení případ podvodu.

Z podvodného jednání je důvodně podezřelý osmatřicetiletý muž z Hradce Králové, který předloni (2009) v únoru uzavřel s trnavskou finanční společností úvěrovou smlouvu na koupi ojetého terénního motorového vozidla Nissan Patrol v hodnotě téměř 430 tisíc korun. Nejprve zaplatil akontaci ve výši téměř 130 tisíc korun. Klient se podle smluvních podmínek zavázal po dobu 48 měsíců k pravidelným měsíčním splátkám. Přitom už při podpisu smlouvy věděl, že nebude moci poskytnutý úvěr společnosti splácet, protože proti němu bylo vedeno již několik exekučních řízení.

Do současné doby společnosti neuhradil jedinou splátku a ani nevrátil vozidlo. Finanční společnosti způsobil škodu za téměř 300 tisíc korun.

Podle muže musel živit rodinu, proto auto obratem ruky prodal náhodnému člověku. Již si nevzpomíná kolik peněz za vůz utržil.

Jelikož spáchal trestnou činnost v roce 2009 je případ posuzován podle trestního zákona, který platil až do 31. prosince 2009. Za jeho protiprávní jednání může soud muže poslat až na tři roky do vězení.

nprap. Anna Pešavová - 20. prosince 2011 (12:09)

vytisknout  e-mailem