Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zajištěna varna

Přes zákaz soudu žil v Hradci a navíc v bytě vařil drogu  

Zajištěna varna v bytě v Okružní ulici v Hradci

Policisté včera dne 2. listopadu 2010 obvinili čtyřiačtyřicetiletého muže z mosteckého okresu z přečinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Zhruba šest týdnů muž vařil drogu v pronajatém bytě v Okružní ulici v Hradci Králové, kde bydlel.
Od 12. srpna do 26. října letošního roku (2010) nejméně v šesti případech vyrobil zhruba 80 gramů pervitinu. Část vyrobeného množství užil pro svoji vlastní potřebu a cca 25 gramů prodal dosud neznámým osobám. Prodejem pervitinu získal částku asi 38 tisíc korun.

Jelikož byl muži v březnu letošního roku (2010) vysloven zákaz pobytu na území soudního okresu Hradec Králové uvedl ve smlouvě o pronájmu smyšlené jméno, kterým se pak policistům představil i při domovní prohlídce. Poté když zjistil, že spadla klec, uvedl policistům své pravé jméno a příjmení. Rozhodnutí o zákazu pobytu bylo vydané hradeckým okresním soudem na dobu tří let.

Při domovní prohlídce v přízemním bytě muži zákona zajistili nástroje, nádoby, nálevky, chemikálie sloužící k výrobě této drogy a další věci. Zajištěné věci byly zaslány ke znaleckému zkoumání. Lék k výrobě drogy kupoval v Polsku. Prodejem získané finanční prostředky použil pro další nákup surovin a pro vlastní obživu.

Pokud se muži stíhanému na svobodě prokáže vina, hrozí mu před soudem trest odnětí svobody na jeden až pět let.

V říjnu letošního roku (2010) hradečtí policisté sdělili devětadvacetiletému muži z Královéhradecka podezření ze spáchání přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Pěstiteli konopí hrozí za jeho protiprávní jednání až šestiměsíční trest odnětí svobody. Podrobnější informace k případu: Konopí pěstoval pro lepší usínání

Královéhradecký deník - Muž v bytě v Okružní vařil pervitin

nprap. Anna Pešavová - 3. listopadu 2010
foto Policie ČR
 

Odkazy do noveho okna

Varna v bytě - foto č. 1

Varna v bytě - foto č. 1 

Detailní náhled

Varna v bytě - foto č. 2

Varna v bytě - foto č. 2 

Detailní náhled

Varna v bytě - foto č. 3

Varna v bytě - foto č. 3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem