Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděje chytili krátce po činu

Díky všímavosti občana se policii podařilo zadržet zloděje v Hradci 

Díky všímavosti občana se podařilo hradeckým strážníkům zadržet zloděje, který se v pátek 29. října 2010 patnáct minut před jednou hodinou ráno vloupal do prodejny v Hradci Králové.
Na podezřelého muže upozornil projíždějící hlídku městské policie muž, který procházel Pospíšilovou ulicí k hotelu na Slezském Předměstí v Hradci Králové.
Hlídka strážníků okamžitě podezřelého muže zadržela. Vzhledem k tomu, že šlo o podezření ze spáchání přečinu, byla na místo přivolána hlídka Policie České republiky. Policisté si událost převzali k došetření.
Zloděj nejprve kamenem rozbil výlohu a z ní pak odcizil porcelánové zboží. Čtyřhranný podnos, sadu miniatur, podšálky, kávomlýnek a další věci si dal do přinesené igelitové tašky. Následně i s lupem odešel rychlým krokem směrem k hotelu Alessandria. Přitom cestou nějaké zboží poztrácel.
Krádeží originál karlovarského porcelánu s modrotiskem vznikla společnosti škoda převyšující částku 6.700 korun. Škoda na rozbité výloze je odhadnuta na 10 tisíc korun.
Motivem mužova jednání byly údajně finanční důvody.
Ještě téhož dne policisté dvaatřicetiletému muži z Hradce Králové sdělili podezření ze spáchání hned dvou přečinů, a to krádeže a poškození cizí věci.
Vzhledem k tomu, že muži zákona případ šetří ve zkráceném přípravném řízení, bude o jeho dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až dvouletým trestem odnětí svobody.

Včasné oznámení na policii zvyšuje šanci na rychlé dopadení pachatele, proto je pro nás spolupráce občanů v tomto směru nepostradatelná, neocenitelná a velice si jí vážíme.

Čtěte také: Díky všímavosti se podařilo zadržet zloděje (Hradecký deník, 2. listopadu 2010)

nprap. Anna Pešavová - 1. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem