Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vnuk okradl svou 80letou babičku

HRADECKO - Během jeho dvouhodinové návštěvy přišla o více než 100 tisíc korun, hrozí mu až pět let  

Babička zavolala policii na svého dvacetiletého vnuka z Hradce Králové, který ji v těchto dnech okradl. Během dvouhodinové návštěvy v bytě v Hradci Králové osmdesátiletá stará paní přišla o více než 100 tisíc korun. Teď mladému muži za přečin krádeže může hrozit až pětileté vězení.

Během sobotní (3. listopadu 2012) návštěvy, kdy si vnuk přišel k babičce pro pracovní boty, které měl u ní ještě z dob studií, nalezl v bytě schovaný klíč od skříně, kde měla žena uložené peníze. Poté si klíčem odemkl skříň v ložnici a z ní odcizil toaletní taštičku s finanční hotovostí 107 tisíc korun. Navíc z bytu staré paní zcizil svazek klíčů od bytu a sklepa.
Podle ženy ji vnuk během návštěvy požádal o toaletní papír a mýdlo. Navíc byl u ní dost dlouho na toaletě. Zřejmě mezitím, když vnukovi šla babička hledat jím požadované věci nebo byl na toaletě, využil příležitosti k odcizení peněz a klíčů. V té době ho totiž babička neměla pod dohledem. Pak po devatenácté hodině odešel pryč. Po chvíli se žena šla podívat do ložnice a zjistila, že jí chybí taštička s našetřenými penězi.

Včera v úterý 6. listopadu 2012 krátce po druhé hodině odpoledne si vnuk za pomocí odcizených klíčů odemkl v suterénu panelového domu sklepní kóji, ze které chtěl odcizit jízdní kolo. Přitom byl vyrušen babičkou, která ihned zavolala policii. Poté byl poblíž místa činu zadržen přivolanou policejní hlídkou.

Podle staré ženy ji vnuk již v minulosti z bytu odcizil peníze. Prý byl za to ve vězení.

Ještě téhož dne policisté muži sdělili obvinění ze spáchání přečinu krádeže a přečinu pokusu krádeže.

Na policii se muž k činu plně doznal. Podle muže ještě týž den odjel autobusem na diskotéku do jedné z vesnic poblíž Přelouče. Policistům tvrdil, že na zábavě část z odcizených peněz utratil a zbývající část údajně prohrál na výherních automatech. Z celkové sumy odcizených peněz prý již nic nemá. Jízdní kolo údajně nechtěl odcizit. Chtěl si ho jen půjčit na cestu za kamarádem. Po návštěvě kamaráda by jízdní kolo vrátil zpět.

Mladý muž byl letos (2012) v srpnu propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody. Tehdy byl odsouzen za majetkovou trestnou činnost a maření výkonu úředního rozhodnutí. Teď může soud podezřelého muže za jeho protiprávní jednání poslat na jeden rok až pět let do vězení. Včera 6. listopadu 2012 policisté podali hradeckému státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí muže do vazby.

nprap. Anna Pešavová - 7. listopadu 2012 (14:10)
 

vytisknout  e-mailem