Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Verbálně a fyzicky napadal družku

Letos již šestý násilník byl vykázán hradeckou policií z domu  

Již šestkrát v letošním roce (od 1. ledna do 15. října 2010) uplatnila hradecká policie na domácí agresory institut vykázání z bytu na dobu desíti dnů.
V daném případě se jedná již o třetí případ vykázání druha, který se dopouštěl násilí na ženě.
Třiatřicetiletá žena se na policisty obrátila 14. října 2010 ráno a oznámila, že ji druh, který se vrátil v prosinci loňského roku z vězení, v bytě ve Smiřicích týrá. Poškozená policistům do protokolu sdělila, že ji druh asi v pěti případech v podnapilosti nejprve slovně a následně fyzicky napadl. Incidenty, kterým přihlížely jejich dvě dcery, se odehrály od letošního února do října 2010. Po jednom z útoků v březnu 2010 agresor skončil na protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.
Při útocích nejprve družku častoval vulgárními výrazy. Po verbálních urážkách přešel k fyzickému násilí, kdy družku opakovaně udeřil dlaní pravé ruky do obličeje.
Po napadeních žena nikdy nevyhledala lékařské ošetření a raději si vzala v zaměstnání dovolenou. Povedený otec vlastní dcery naštěstí nikdy nenapadl.
Policisté ještě týž den po obdržení oznámení ve večerních hodinách o šestnáct let staršího druha vykázali na 10 dní z bytu.

Agresor se svým jednáním zřejmě dopustil přečinu týrání osoby žijící ve společném obydlí. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta.

Související dokument:  Letos hradecká policie vykázala pět násilníků

nprap. Anna Pešavová - 18. října 2010
 

vytisknout  e-mailem