Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž kouřil na nádraží v Chlumci

Teď mu za kouření na zakázaném místě hrozí až tisícikorunová pokuta  

Značně zapáchající starší muž z Chlumecka se včera 10. února 2011 v odpoledních hodinách v nádražní hale v Chlumci nad Cidlinou povaloval v botách na lavičce pro cestující, kouřil a vulgárně nadával kolemjdoucím. Anonymní telefonát oznamující tuto skutečnost přijali tamní policisté krátce před třetí hodinou odpoledne.
Kuřáka na jeho chování upozornili zaměstnanci drah. Ten však na jejich výtky reagoval hanlivými výroky a ve svém jednání i nadále pokračoval.
Přivolaní policisté jednašedesátiletého muže z Chlumecka převezli na obvodní oddělení pro podezření ze spáchání hned dvou přestupků, a to na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi a veřejnému pořádku. Po podání vysvětlení byl propuštěn. Jelikož muž s  přestupky nesouhlasil, byl případ předán správnímu orgánu k projednání.

Ve správním řízení za přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi hrozí až tisícikorunová pokuta a za přestupek proti veřejnému pořádku pokuta do pěti tisíc korun.

Více: zákon číslo 379/2005 Sb. o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a o změně souvisejících zákonů 

nprap. Anna Pešavová - 11. února 2011

 

 

vytisknout  e-mailem