Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Opilý cyklista se střetl s autem

HRADECKO - Muž posilněn krabicovým vínem měl v dechu 2,72 promile alkoholu, hrozí mu až 50tisícová pokuta  

Opilý cyklista se střetl s autem - foto č. 1
Opilý cyklista se včera odpoledne střetl s osobním vozidlem v Hradci Králové. Policisté mu naměřili 2,72 promile alkoholu v dechu. Vyvázl s lehkým zraněním. Za přestupek muži hrozí až padesátitisícová pokuta.

Třiapadesátiletý cyklista
, který má trvalý pobyt nahlášený na hradeckém magistrátu, jel na kole v pondělí 3. října 2011 kolem čtvrt na tři odpoledne natolik opilý, že na ulici Bratří Štefanů v Hradci Králové přehlédl auto.
Cyklista zřejmě při odbočování vlevo nedal přednost vozidlu, které ho předjíždělo. Pádem na vozovku si způsobil zranění, které si vyžádalo příjezd záchranářů. Cyklistu zdravotníci ošetřili na místě.
Muž bez střechy nad hlavou se policistům přiznal, že pije průběžně. U každého krámu si prý koupí pivo nebo víno. Od pondělního (3. října 2011) rána stihl vypít jedno pivo a dva litry krabicového vína, což potvrdila i provedená dechová zkouška. Policisté u muže naměřili 2,72 promile alkoholu v dechu. U dvaatřicetiletého řidiče z Náchodska skončila dechová zkouška s negativním výsledkem. Škoda na jízdním kole nezjištěné značky nevznikla, na vozidle značky Fiat Stilo je odhadnuta na 20 tisíc korun.
Cyklistovi hrozí přestupkové řízení, ve kterém mu může být uložena až padesátitisícová pokuta.

Za prvních devět měsíců letošního roku (od 1. ledna do 30. září 2011) na hradeckých silnicích zavinilo dopravní nehodu 43 cyklistů, což je o 17 více než za stejné období minulého roku (2010). Za celý loňský rok (od 1. ledna do 31. prosince 2010) bylo viníků 32, předloni (2009) 40.

Doba odbourání alkoholu - tabulka

nprap. Anna Pešavová - 4. října 2011 (12:27)
 

Odkazy do noveho okna

Opilý cyklista se střetl s autem - foto č. 1

Opilý cyklista se střetl s autem - foto ... 

Detailní náhled

Opilý cyklista se střetl s autem - foto č. 2

Opilý cyklista se střetl s autem - foto ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem