Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zmizela avie a stavební stroj

Z areálu firmy v Plačicích, škoda 735 tisíc korun  

Vloupání do firmy v PlačicíchVloupání do firmy v Plačicích

Hradečtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v období od 1. do 3. května 2010 odcizil z oploceného areálu firmy v Plačicích v Hradci Králové nákladní vůz a stavební stroj.
Zloději v krádeži nezabránil ani visací zámek na bráně. Po jeho násilném překonání se dostal na firemní dvůr.
Jeden ze zaměstnanců po příchodu do práce v pondělí 3. května 2010 kolem půl sedmé ráno zjistil, že ze dvora byl odcizen nákladní motorový vůz značky Avia v hodnotě 120 tisíc korun, na kterém byl naložený šedý prázdný kontejner v ceně 15 tisíc korun. Vůz přizpůsobený jako nosič kontejnerů byl také vybaven nakládacím zařízením. Další prohlídkou zjistil, že ze dvora zmizel ještě stavební stroj Locust v ceně 600 tisíc korun.
Muži zákona po modrém nákladním vozidle zn. Avia registrační značky HKB 40-69 a oranžovém stavebním stroji značky Locust typ 752 ihned vyhlásili celostátní pátrání. Firma celkovou škodu vyčíslila zhruba na 735 tisíc korun.
Podle oznamovatele byly stroje ještě stále na stejném místě v sobotu 1. května 2010 kolem deváté hodiny ráno. Kriminalisté nyní zjišťují všechny okolnosti případu.

Uvítáme jakékoliv informace od občanů, které by nám pomohly vypátrat pachatele. Případní svědci mohou podat informace policistům na bezplatnou linku tísňového volání 158.

Případ je kvalifikován jako zločin krádeže. Nový trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na dva až osm let.

Bližší informace ke stavebnímu stroji naleznete na:
http://www.kohut.cz/katalog/locust-l752.html?popup=0www.kohut.cz/katalog/locust-l752.html

nprap. Anna Pešavová - 5. května 2010 
foto Policie ČR

vytisknout  e-mailem