Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloděje lákají příruční pokladny

Kanceláře tří firem v Hradci Králové navštívil zloděj, způsobil škodu 62 tisíc korun  

Vloupání do firmyVloupání do firmy

 
Vloupání do kanceláří tří firem v centru krajského města šetří od minulého týdne hradečtí policisté. Předmětem zlodějova zájmu se staly příruční pokladny.
V prvním případě se dostal neznámý pachatel nezajištěnými vchodovými dveřmi do objektu stavební firmy na Pražském předměstí. Následně poškodil dveře vedoucí do kanceláře, kterou prohledal. Postupně  ještě  důkladně  prohledal  další dvě kanceláře. Zloděj si odtud odnesl příruční pokladnu s pěti tisíci korunami. Přitom poškodil zámek dveří a zásuvky pracovních kontejnerů. Celková škoda činí 11 tisíc korun. Dle oznamovatelky mělo k vloupání dojít 13. srpna 2009 mezi 16:00 až 21:00 hodinou.
Ve stejný den kolem třiadvacáté hodiny vnikl neznámý pachatel do kanceláře společnosti sídlící na Slezském předměstí. Zloděj nejprve vypáčil okno do kanceláře.  Odnesl si příruční trezor s domácí a zahraniční měnou, korespondenci a další dokumenty. Způsobená škoda byla vyčíslena na 25 tisíc korun.
V noci na 14. srpna 2009 se neznámý zloděj vloupal i do další kanceláře v jiném z domů blízko centra. I tady zmizela příruční pokladna s penězi. Firmě sídlící na Starém městě vznikla škoda v celkové výši 26 tisíc korun.

Podle dosavadních zjištění se trestné činnosti s největší pravděpodobností dopouští stejná osoba.

Případy šetří policisté pro podezření z trestného činu krádeže a trestného činu poškozování cizí věci, kde trestní zákon stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.

S případnými informacemi vedoucími k dopadení pachatele se občané mohou obracet na bezplatnou telefonní linku 158.

nprap. Anna Pešavová - 17. srpna 2009
foto Policie ČR

Odkazy do noveho okna

Vloupání do firmy

Vloupání do firmy 

Detailní náhled

Vloupání do firmy na Slezském předměstí

Vloupání do firmy na Slezském předměstí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem