Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kovovou tyčí vyhrožoval muži usmrcením

HRADECKO - Napadenému zranil ruku, útočníkovi hrozí až tři roky vězení  

Hradečtí policisté v minulém týdnu (24. října 2012) ukončili ve zkráceném přípravném řízení letošní (2012) zářijový případ vyhrožování a napadení. Z tohoto protiprávního jednání je důvodně podezřelý šestačtyřicetiletý muž z Havlíčkobrodska.

Celý incident se odehrál v sobotu 8. září 2012 v podvečer na dvoře ubytovny restaurace v Hradci Králové. Ten den kolem páté hodiny v podvečerních hodinách se muži nejprve pohádali. Přitom podezřelý muž vyhrožoval poškozenému usmrcením. Pak útočník v objektu na dvorku uchopil oběma rukama kovovou tyč dlouhou 103 centimetrů a vážící 1,76 kilogramů, kterou udeřil bránícího se poškozeného muže do ruky. Přitom napadeného zasáhl do pravého předloktí. Poškozený s poraněnou rukou vyhledal ošetření v královéhradecké fakultní nemocnici. Po ošetření zhmožděného lokte lékařem nebyla muži vystavena pracovní neschopnost.

Ještě předtím než policisté vyšetřování ukončili, muži sdělili podezření ze spáchání hned dvou přečinů, a to úmyslné ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování.

Vzhledem k tomu, že policisté případ šetřili ve zkráceném přípravném řízení, bude o jeho dalším osudu v brzké době rozhodovat soud. Ten může útočníka poslat až na tři léta do vězení.

nprap. Anna Pešavová - 1. listopadu 2012 (14:10)
 

vytisknout  e-mailem