Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

A spadla klec

TEPLICE - Kradl dvakrát během několika hodin a další zprávy.  

A spadla klec
     Dvě krádeže během několika hodin stihl spáchat 33letý recidivista. Nejdříve se vloupal do kočárkárny panelového domu v Duchcově, ze které odcizil jedno horské a jedno dětské jízdní kolo v celkové hodnotě téměř 2 tisíce korun. Tento „úlovek“ mu ale nestačil, a tak se vydal krást znovu. Kolem půl páté ráno se ve stejném městě vloupal do zaparkovaného osobního vozidla, ze kterého si odnesl autorádio a balení papírových kapesníků. Po druhé krádeži však spadla klec, na základě popisu svědka byl zloděj po několika minutách dopaden. Vzhledem k jeho pestré trestní minulosti může strávit ve vězení až tři roky.
 
Pachatel a poškozený se mohou setkat ve vězení
     Podvodník, který se pokusil okrást svého nevlastního bratra, půjde před teplický soud. Podezřelý 21letý muž vybral na poště za pomoci občanského průkazu svého příbuzného jeho důchod. Po měsíci se pokusil podvod zopakovat, na poště ale už věděli, že pravý majitel peněz je ve vězení a nemůže si tedy pro důchod přijít. Sám totiž na svého povedeného příbuzného pracovníky pošty předem upozornil. Mladému muži policisté sdělili podezření z přečinu podvodu a podvodu ve stadiu pokusu, za který mu hrozí až dvouletý pobyt ve vězení. Možná se tam setká se svým příbuzným, kterého se pokusil okrást.
 
Krást se vydal do sklepa
     Vloupání do sklepů je poměrně častou trestnou činností, jejímž vyšetřováním se policisté zabývají. Objasnit takové případy je však poměrně složité. Policistům stěžuje práci i skutečnost, že lidé mnohdy zjistí, že byli vykradeni až po delší době, protože do sklepů často nechodí. Případné stopy se po delším čase totiž hůře zajišťují a také svědecké výpovědi jsou s odstupem času méně přesné. V uplynulých dnech se policistům z Prosetic podařilo dopadnout pachatele, který ve sklepech kradl. Zatím mu prokázali jeden případ, kdy ze sklepní kóje odcizil pánské jízdní kolo a 4 disky se zimními pneumatikami na osobní automobil. Lapkovi, kterému je 32 let sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které může „vyfasovat“ až tříletý trest odnětí svobody.
 
Zloději notebooku dopadeni
     Dvojici zlodějů ve věku 23 a 20 let, kteří začátkem července okradli na autobusové zastávce mladého muže, dopadli policisté z Krupky. Podezřelí využili nepozornosti poškozeného a odcizili mu notebook, který měl položený vedle sebe na zemi. Oběma lapkům bylo sděleno podezření z přečinu krádeže, mladšímu pachateli hrozí dvouletý „pobyt“ ve vězení, starší může za mřížemi strávit o rok déle, protože již byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen.
 
 
Teplice, 18. 7. 2011, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem