Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

A zase ta peněženka!

KROMĚŘÍŽSKO: Neuhlídala si odloženou kabelku. 

Ve středu dopoledne přišla o svou peněženku osmačtyřicetiletá žena, která navštívila jeden z obchodních domů v Kroměříži. V oddělení s pánskou konfekcí vybírala oblečení pro syna a kabelku si odložila na podlahu. Při výběru zboží se však od ní vzdálila a na okamžik ji ztratila z dohledu. Byla totiž plně zabrána do nakupování. Když se po chvíli k tašce vrátila, čekalo ji nemilé překvapení. Kabelka byla rozepnutá a uvnitř scházela peněženka. Okradená žena tak přišla o osobní doklady, finanční hotovost ve výši přes dva tisíce korun a platební kartu.

Včera odpoledne případ oznámila policistům z kroměřížského obvodního oddělení. Pachatel se tímto jednáním dopustil trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po dopadení mu hrozí až dva roky vězení.

Bohužel se nejedná o ojedinělý případ. Už v pondělí se v obchodních centrech v Kroměříži staly terčem kapsářů dvě ženy.

Opětovně proto apelujeme na občany, aby byli ostražití a v místech většího výskytu lidí věnovali zvýšenou pozornost svým věcem a neponechávali je volně odložené bez dozoru. Dále doporučujeme nenosit s sebou vyšší finanční hotovost a cennosti schovávat u sebe ve vnitřních kapsách.

Kapsáři vyhledávají místa s větším výskytem lidí a využívají jejich nepozornosti. Samotná krádež bývá blesková a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou nepozorovaně. Mnohdy se okradený o chybějící peněžence dozví až později a na jiném místě, než kde k odcizení došlo.

13. dubna 2018, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem