Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

A zase ten zákon !

DĚČÍN - Přehled zpráv z regionu za posledních pár dní ... 

Padlo jedno obvinění
 
KRÁSNÁ LÍPA - Trojice  odvážných ze Šluknovského výběžku se vzhlédla v protiprávním jednání. Na své konto si dvěma skutky připsali vroubky, jichž se dopustili tím, že v Krásné Lípě odcizili odstavený motocykl zn. Honda a posléze i zajištěný nákladní přívěs. V jejich rejstříku trestů se tak po náležitém projednání může objevit zápis v podobě přečinu krádeže, za který lze uložit trest odnětím svobody od šesti měsíců do několika let. Jednomu z výtečníků se již rumburským kriminalistům podařilo sdělit obvinění pro  překročení zákona. Vyšetřován bude na svobodě. Škoda napáchaná odcizením věcí se vyšplhala k pětapadesáti tisícům českých korun. 
 
Rejstříky ztratily nevinnost
 
DĚČÍN – Místní partička děčínských chmatáků se před nedávnem dostala do hledáčku zdejších policistů pro své výlety za hranice zákona. Během šesti událostí si přisvojili elektroniku a osobní věci poškozených, hliníkový žebřík i dřevěný mostek. Zavítali do šaten sportovního klubu, které prohledali a odešli s prázdnou. Z obytného domu, do kterého vlezli bez pozvání, odnesli sprchový kout a různé druhy nářadí. Škoda uvedená poškozenými občany se po jejich řádění pohybuje v řádech deseti tisíců korun. Všichni tři si již v uplynulých dnech vyslechli obvinění pro sérii přečinů. O potrestání rozhodne soud.
 
Žádný zisk, jen další škoda
 
DĚČÍN - Cílem útoku se stal parkovací automat v Teplické ulici v Děčíně 4. Neznámý vydřiduch se pokusil letošního patnáctého října v dopoledních hodinách vydolovat z přístroje nějaký peníz. To se mu však nepovedlo a tak dosáhl pouze viditelného poškození, odpovídající pětadvaceti tisícové škodě. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení v Tržní ulici. Poškození cizí věci společně s krádeží čekají na svého stvořitele.
 
Poničené garáže
 
DĚČÍN - Začátkem třetího říjnového týdne se po Tovární ulici v děčínských Boleticích procházel samozvaný  umělec. Ten po sobě zanechal viditelnou stopu, jež se již několik dní zrcadlí na dvou garážích místního parkovacího zákoutí. Majitelé postříkaných objektů oznámili pničení svých vrat neznámou látkou místním strážcům zákona, kteří se pokusí rozmotat klubíčko okolností, vedoucího k přečinu poškození cizí věci. Tří tisícová škoda vyzývá nejen svého původce, aby se přihlásil k odpovědnosti a způsobenou škodu napravil, ale také všechny ostatní, aby přestali býti lhostejní ke svému okolí a napomohli k odhalení pachatele pouličního umění.   
 
Neodolal pokušení
 
VARNSDORF - Majitel Peugeotu Partner opustil svého motorového oře v devět hodin večer. Zanechal jej zaparkovaného v Lesní ulici na Varnsdorfsku, nepočítaje s tím, že by mohl zaujmout kohokoliv jiného. Když se k vozidlu vrátil na druhý den osmnáctého října dopoledne, ve vozidle již chyběly zanechané osobní věci společně s navigací. Jak se později ukázalo, neznámý lapka se pokusil použít nově nabytou platební kartu v síti bankomatů, leč bezúspěšně. Naopak tím poslal zprávu pátrajícím policistům, kteří si mohou pomalu poskládat skládanku okolností, které je mohou zavést až k osobě smělého návštěvníka odstaveného vozu. Nicméně škoda necelých pěti tisíc korun bude smutnou upomínkou okradené osobě, aby si v nadcházejících chvílích střežila své vlastnictví o to více.
 
 
Děčín, 19. října 2012
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
Tel.: 974 432 207, 724 156 293
E-mail : pisdc@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem