Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

A zase ti kapsáři

KROMĚŘÍŽSKO: Taška z nákupního vozíku zmizela. 

Včera odpoledne přišla o své osobní věci a peníze šestatřicetiletá žena z Kroměříže. V jednom z kroměřížských obchodních domů využil její nepozornosti neznámý pachatel a u regálů s pečivem jí odcizil tašku, kterou měla zavěšenou na háčku v nákupním vozíku. V té chvíli totiž byla otočena ke košíku zády. Zloděje při krádeži ani nezahlédla. Přišla tak o osobní doklady, platební kartu, stravenky a peněženku s více jak šesti tisíci korunami. Skutek ihned oznámila kroměřížským policistům, kteří případ i nadále vyšetřují. Pachatel se tímto jednáním dopustil trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení mu hrozí až dva roky vězení.
 
Apelujeme na občany, aby byli ostražití a v místech většího výskytu lidí věnovali zvýšenou pozornost svým věcem a neponechávali je volně odložené bez dozoru. Dále doporučujeme nenosit s sebou vyšší finanční hotovost a cennosti schovávat u sebe ve vnitřních kapsách.
Kapsáři vyhledávají místa s větším výskytem lidí a využívají jejich nepozornosti. Samotná krádež bývá blesková a předem pečlivě nacvičená. Kapsáři kradou nepozorovaně. Mnohdy se okradený o chybějící peněžence dozví až později a na jiném místě, než kde k odcizení došlo.
 
14. února 2014, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem