Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Adaptační kurz se mu příliš nepovedl

Písek - Kovářov - Mladík napadal zdravotníky i policisty. 

Stmelit kolektiv a nastartovat pozitivní vztahy a komunikaci mezi začínajícími studenty jedné z pražských vysokých škol, to měl být smysl pobytu skupiny mladých v rekreačním středisku v katastru obce Kovářov na Písecku.

V noci z pondělí 11. na úterý 12. září však právě zde, zasahovali zdravotničtí záchranáři i policisté. Jeden z účastníků kurzu, který byl pod vlivem alkoholu, se choval tak, že ostatní měli obavy o jeho zdraví a přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Mladík (2003) však kolegy z integrovaného záchranného systému slovně nevybíravě napadal, proto na místo vyjížděli zdravotníkům na pomoc také milevští policisté.

Mladík však pokračoval ve vulgaritách a slovním napadání i proti zakročujícím policistům a kolem půl třetí ráno dokonce vyrazil policistovi svítilnu a fyzicky ho napadl.  Policisté proti podezřelému použili donucovací prostředky, přiložili mu služební pouta a eskortovali ho na obvodní oddělení.

Student nadýchal 1,65 promile a čekalo ho střízlivění v policejní cele.

Případ si převzali písečtí kriminalisté a mladík je podezřelý ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě.

Podezřelý se bohužel nevhodně choval i další den během výslechů u kriminalistů. Student si zkomplikoval již začátek svých vysokoškolských studií, možná by mohl zauvažovat o kurzu základů slušného chování.

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, pi.pis@pcr.cz

14. září 2023

vytisknout  e-mailem