Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Agent 007 opět v akci

Události z Jičínska za posledních 24 hodin 

V úterý 23. listopadu byl na Jičínsku z pohledu policistů celkem klid. Muže zákona zaměstnaly rodinné a  partnerské neshody a pozadu nezůstali ani opilci.
 
V dopoledních hodinách vyjela policejní hlídka v Jičíně na Lidické náměstí, kde si majitelka bytu stěžovala na své sousedy, kteří jí měli na okno a parapet nastříkat vodu. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Po jedenácté hodině vyjeli dopravní policisté v Jičíně do Jiráskovy ulice, kde pětatřicetiletá řidička osobního vozidla Ford Galaxy zřejmě přehlédla na přechodu pro chodce starší ženu, kterou porazila. Chodkyně utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena na ošetření do jičínské nemocnice. Alkohol byl u obou účastnic vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda byla vyčíslena na jeden tisíc korun.
 
Oprávněnou obavu o svého známého měla po poledni  mladá žena ve Vysokém Veselí. Muž, kterého přijela navštívit, jí totiž neotevíral, pouze se ozýval z chodby svého bytu. Nešťastná žena se proto s prosbou o pomoc obrátila na policii.   Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o nemocného člověka, který zřejmě upadl a nemůže vstát. Z tohoto důvodu policisté byt otevřeli a vstoupili dovnitř. Muž, který  ležel na chodbě a téměř se nehýbal, skončil v péči lékařů.
 
V odpoledních hodinách se po krátké pauze opět ozval na lince tísňového volání opilý agent 007. Nutno zdůraznit, že pro své volání neměl vůbec žádný důvod, neboť pouze policisty urážel a tituloval je nevybíravými výrazy. Nakonec zavěsil a více se neozval.
 
V podvečerních hodinách se povaloval v Jičíně v Dělnické ulici silně opilý muž, který dokonce močil uprostřed vozovky. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o místního třiapadesátiletého muže, který byl tak opilý, že nemohl chodit, natož komunikovat. Navíc svým chování budil veřejné pohoršení, a tak nezbylo nic jiného než muže  převézt do  protialkoholní záchytné stanice do Hradce Králové, kde zůstal do vystřízlivění.
 
Večer ještě policisty zaměstnaly rodinné neshody v Sobotce. V tomto případě měl muž fyzicky napadnout svoji manželku. Nejsmutnější je, že celému incidentu měly přihlížet jejich dvě nezletilé děti. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
nprap. Hana Klečalová
24. 11. 2010

vytisknout  e-mailem