Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Agresivní mladistvá dívka bezdůvodně napadla své vrstevnice

Kriminalisté hledají ženu, která útok dívky nahlásila záchranářům, a pátrají po dalších svědcích napadení. 

Detektivové specializující se na mravnostní problematiku, pracují od konce března na případu brutálního útoku mladistvé dívky proti třem mladým vrstevnicím, před hudebním klubem u Uhelného trhu v centru metropole. Agresivní dívka bezdůvodně napadla nejprve zezadu mladistvou dívku do hlavy, několikrát ji poté udeřila pěstmi do obličeje a pokračovala v útoku na obličej a levé oko devatenáctileté ženy. Do třetice zaútočila i na osmnáctiletou ženu taktéž do obličeje, a když napadená upadla na zem, pokračovala v útoku kopy do hlavy. Napadené skončily se svým zraněním v nemocnici, kde zůstala třetí napadená v hospitalizaci.
 
Celý útok sledovala rusky hovořící žena, která si od kolemjdoucího duchapřítomně vypůjčila mobilní telefon a přivolala záchrannou službu. Kriminalisté tak žádají v souvislosti s tímto případem nejen oznamovatelku, ale i svědky útoku, aby kontaktovali bezplatnou tísňovou linku 158 a pomohli tak k objasnění případu.
 
Kriminalisté už znají totožnosti mladé agresivní dívky a vyšetřovatelka ji podezřívá ze spáchání provinění výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví. Za tyto skutky by jí jako plnoleté hrozily až tři roky vězení, ovšem vzhledem k tomu, že je ve věku mladistvé, hrozí jí poloviční trest.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 20. 5. 2014

vytisknout  e-mailem