Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Agresivní útok

Ostrava - devětatřicetiletý muž napadl o deset let mladšího kladivem i nožem. 

Útok kladivem i nožem
 
 
V Ostravě Zábřehu na ulici Palkovského na stejnojmenné tramvajové zastávce došlo k agresivnímu útoku.
 
Stalo se tak 23. 1. 2012 krátce po třiadvacáté hodině. Devětatřicetiletý muž z Vítkovic z dosud neznámého důvodu fyzicky napadl o deset let mladšího muže, a to tak, že brutálně. Poškozeného udeřil kladivem do hlavy. Ten však naštěstí ránu zčásti vykryl a ihned se dal na útěk po tramvajových kolejích směrem k zastávce Hulvácká. Pachatel jej však dohonil a nožem s osmnácticentimetrovou čepelí jej bodl do levého předloktí. Téměř okamžitě po činu byl zadržen strážníky a vítkovickými policisty, které poškozený stihl během útěku přivolat.
Agresor, kterému policisté naměřili více jak dvě promile alkoholu v dechu, putoval k vystřízlivění na „záchytku“. Zraněný muž byl po prvotním ošetření transportován do Městské nemocnice se zraněním hlavy a tři centimetry hlubokou bodnořeznou ranou. Jen shodou okolností nedošlo k závažnějším poraněním. Doba léčení byla stanovena na více jak dva týdny.
Násilník je již obviněn ze zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a z přečinu výtržnictví. Za ně mu hrozí v krajním případě až desetiletý trest odnětí svobody. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

vytisknout  e-mailem