Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Agresivní žena udeřila policistu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Ženě hrozí až čtyřleté vězení. 

V úterý 19. května policisté sdělili třiatřicetileté ženě z Uherskohradišťska obvinění z přečinu násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Za to jí hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi.

Notně opilá žena přišla ten den krátce před třetí hodinou spolu se svými známými na čerpací stanici v Kunovicích. A protože byli zjevně opilý, požádal je zaměstnanec, aby prostor opustili a to z bezpečnostních důvodů. To se ženě nelíbilo, začala mu vulgárně nadávat také ho fyzicky napadat. Během incidentu mu stačila roztrhnout tričko a poškrábat ho. To už na místo vyjížděla hlídka policie. Po jejich příjezdu se žena potácela u čerpacích stojanů a ohrožovala tak svůj život. Proto ji policisté vyzvali, aby odešla z prostoru, kde jezdí auta. Jenže žena začala být agresivní i na ně. Z ničeho nic udeřila policistu pěstí do oka a ve svém útoku chtěla pokračovat dál. V tom jí ale zabránil druhý policista, který ženu pomocí hmatů a chvatů zpacifikoval. Ženě nasadili pouta a eskortovali ji na policejní oddělení. V jejím dechu naměřili 2,5 promile alkoholu. Poté, co byla vyšetřena lékařem, žena putovala do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži.

Asi po dvou hodinách vyjížděli policisté na tu samou čerpací stanici. Zaměstnance tam pro změnu slovně napadal jednatřicetiletý muž. Ten je bez jakéhokoliv důvodu častoval sprostými výrazy a vyhrožoval fyzickým útokem. Taky nezapomněl zmínit, že je přítel třiatřicetileté ženy. Zaměstnanci čerpací stanice neváhali a okamžitě volali na policii. Muž ve svém agresivním chování pokračoval i po příjezdu policistů. Proto donucovací prostředky a těsnost pout pocítil i on. Po provedení nezbytných úkonů byl ještě téhož dne propuštěn na svobodu. Za přestupek proti občanskému soužití a proti veřejnému pořádku mu nyní hrozí pokuta až do výše dvaceti tisíc korun.

21. května 2015, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem