Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Agresivnímu pachateli nasadili pouta

Karvinsko-vykrádače bytu zadrželi policisté přímo na místě činu 

Pachatel zadržen na místě činu
V neděli krátce před půl druhou ranní zalarmoval majitel bytu policisty, že do jeho bytu v Českém Těšíně na ulici Borovského se vloupal neznámý muž. Aniž by pachatel stačil z bytu cokoliv odcizit, byl na místě zadržen. K policistům se choval agresivně a s nimi začal spolupracovat až po té, co mu byla nasazena pouta. Trestní stíhání dvaačtyřicetiletého pachatele pro přečin krádeže je vedeno na svobodě ve zkráceném přípravném řízení.

Krádež elektroniky
Mít doma otevřené okno v letních měsících je nutnost, ale je také zapotřebí být více ve střehu. O tom už ví své poškozená z Horní Suché. V neděli v odpoledních hodinách neznámý odvážlivec přelezl nízké oplocení u rodinného domku a přes otevřené okno se dostal do dětského pokojíčku. Tam odcizil počítač nezjištěné značky a basový reproduktor a z bytu rychle utekl. Majitelce tak vznikla škoda ve výši 3.300 korun.

Vloupání do garáží
Karvinští policisté během víkendu dostali oznámení o loupání do dvou garáží. Dosud neznámý pachatel či pachatele se v Karviné na ulici Sportovní dostali do garáže po odstranění zámku. Z ní pak odcizili svářečku na CO2 s veškerým příslušenstvím, motocyklovou přilbu a rukavice a další nářadí vše v hodnotě kolem 45.000 korun. K dalšímu vloupání došlo v areálu garáží na ulici Na Vyhlídce. Pachatel po vypáčení dveří z garáže odcizil rybářské náčiní a ruční nářadí v ceně 15.500 korun.

Poškozená nádrž
Z počátku poškozený nevěřil, že příčinou nenastartování svého auta může být to, že v nádrži není benzín. Když však zjistil, že ručička ukazatele na palubní desce se nehýbá a výstražné světýlko trvalé svítí, bylo už jasné, že se s vozidlem nerozjede. Neznámý pachatel nezjištěným předmětem prorazil u vozidla značky Citroen nádrž a z ní odčerpal kolem 30 litrů benzínu. Skutek se stál během noci ze soboty na neděli v Orlové a majiteli tak byla způsobená škoda ve výši kolem 4.000 korun.

Přes sklo ho lákaly cigarety.
Klidný sobotní spánek občanů v Dolní Lutyni narušila rána cihlou do výkladní skříně a řinkot skla. Během chvilky pachatel vzniklým otvorem vnikl do samotné prodejny a z ní odcizil cigarety různých značek a další tabákové výrobky. Přesná škoda bude vyčíslena po inventuře, ale už teď je jasné, že částka převýší sumu 10.000 korun. Takové množství cigaret není možno vykouřit a tak je zde předpoklad, že pachatel se bude snažit lup rozprodat. Policie proto prosí občany, aby o takové koupi byli informování a tak pomohli lapku dopadnout.

 

nprap. Jaroslav Kus, zprávy ze dne 28.7.2014
vrchní inspektor
skupina tisku a prevence Karviná


 

vytisknout  e-mailem