Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Agresor napadl čtyři ženy

J.Hradec – Spoluobčané muže zadrželi, předali policii, vazba byla uvalena.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Agresivní muž (r.1991) v podnapilém stavu dne 13. září kolem 22:15 hodiny, na místě veřejnosti přístupném v ulici Panská v J.Hradci  za přítomnosti nejméně čtyř osob, po předchozí rozepři měl fyzicky napadnout čtveřici žen ( r. 1985 až r.1993).  První z poškozených měl  nohou kopnout do oblasti hlavy, čímž upadla na zem, kde ji nohou měl kopat do zad, hrudníku, hlavy i obličeje a to nejméně pěti kopy, kdy některým z nich se ubránila rukou a následně omdlela. Ženě měl způsobit zranění, jenž si vyžádalo lékařské ošetření a hospitalizací v nemocnici v J. Hradci s  dobou léčení nejméně tří týdnů. Druhou poškozenou měl opět nohou kopnout do žeber a do levé ruky, čímž ji způsobil přinejmenším pohmoždění ruky s lékařským ošetřením. Třetí ženu měl rovněž  nohou kopnout do hlavy za levé ucho, čímž ji měl způsobit přinejmenším pohmoždění krku a bolesti hlavy s lékařským ošetřením a vystavením dočasné pracovní neschopnost. Poslední čtvrtou ženu se měl podezřelý muž pokusit nohou kopnout do obličejové části hlavy  a jen díky tomu, že se poškozená kopu uhnula, nezpůsobil jí žádné zranění.

Podezřelého muže na místě zadrželi spoluobčané a předali jej policistům  z obvodního oddělení, kteří ho umístili do policejní cely. Agresor, který není pro policisty neznámou osobou, se svého jednání dopustil i přesto, že byl mimo jiné pro přečin výtržnictví odsouzen rozhodnutím Okresního soudu v J.Hradci k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, kdy trest vykonal v červenci 2017.

Po zadokumentování  přečinu  úmyslného ublížení na zdraví  a přečinu výtržnictví předali policisté z obvodního oddělení případ kriminalistům. Policejní komisař vypracoval dne 15. září  usnesení o zahájení trestní stíhání, které si podezřelý muž téhož dne převzal. Na již obviněného muže podal podnět  k podání návrhu na vzetí do vazby. Soud návrh akceptoval a vazba byla uvalena.  

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

18. září 2017

vytisknout  e-mailem