Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Agresor ničil expektační pokoj v nemocnici

KLADENSKO – Za vulgární a agresivní jednání byl umístěn do policejní cely. 

Jen několik minut po půlnoci dne 8. května 2019 byla vyslána prvosledová hlídka v rámci výkonu noční služby do kladenské nemocnice, kde se na expektačním pokoji nacházel muž, který byl agresivní a poškozoval vybavení pokoje.

Po příjezdu policejní hlídky na místo oznámení bylo zjištěno, že posádka ZZS přivezla z výjezdu podnapilého muže na pozorování, který byl umístěn na expektační pokoj. Kolem třiadvacáté hodiny začal muž poškozovat zařízení pokoje. Personál se snažil muže uklidnit, což se nepodařilo a  začal být agresivní. Z těchto důvodů byla na místo přivolána policejní hlídka. Ani po příchodu policistů na tento expektační pokoj se muž nezklidnil a byl velmi vulgární a agresivní. Policisté opakovaně agresora vyzvali, aby od svého protiprávního jednání upustil. Vzhledem k tomu, že  muž nereagoval na výzvy a neustále slovně napadal zasahující policisty včetně personálu a jeho agresivita stoupala, použili policisté ke zpacifikování donucovací prostředky formou hmatů a chvatů a následným přiložením služebních pout.

Poté policisté oddělení hlídkové služby agresora zajistili a převezli na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno Kročehlavy, kde byly s podezřelým mužem provedeny prvotní úkony a následně byl umístěn do policejní cely. Policisté případ prošetřují a třicetiletý  muž z Kladna je podezřelý  z přestupku neuposlechnutí výzvy.  

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

10. května 2019

vytisknout  e-mailem