Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Agresor porušil vykázání

TRUTNOVSKO - Problematika domácího násilí 

V polovině února letošního roku trutnovští policisté zaprotokolovali případ domácího násilí, z jehož spáchání je důvodně podezřelý padesátiletý muž z Trutnova. Muži zákona po zjištění všech skutečností vykázali agresivního jedince ze společného obydlí.
Vykázání je právní akt, který reaguje na případy domácího násilí. Cílem tohoto institutu je chránit ohroženou osobu a zamezit dalšímu násilnému jednání agresora, který s ohroženou osobou sdílí společné obydlí. Vykázání trvá 10 dnů a v případě nutnosti může být soudem prodlouženo. V uvedeném období se musí agresor zdržet vstupu do společného obydlí a styku s navrhovatelem.
Okresní soud v Trutnově vydal několik dnů po zaprotokolování uvedeného incidentu předběžné opatření, ve kterém se měl agresor až do poloviny dubna vyhýbat vstupu do společné domácnosti. Agresor byl jak ze strany místních policistů, tak i ze strany pracovníků justice opakovaně upozorněn na tu skutečnost, že pokud nařízení poruší, lze toto chování zaprotokolovat pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
Pravidelnými kontrolami policisté zjistili, že padesátiletý muž institut vykázání v úterý 9. 4. 2013 porušil a do bytu i přes vyslovený zákaz vnikl. Za nerespektování uvedeného příkazu může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.
por. Bc. Udo Ertner
10. 4. 2013 ve 13:05

vytisknout  e-mailem