Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Agresor s nožem v centru Teplic

TEPLICE - Výtržník byl zadržen a čeká ho obvinění z několika trestných činů a další zprávy. 

Agresor s nožem v centru Teplic
     Lidé, kteří se včera po 14 hodině pohybovali v okolí Benešova náměstí, se mohli stát svědky zadržení 36letého muže, který se dopustil hned několika trestných činů. V minulosti několikrát trestně stíhaný muž bezdůvodně udeřil do projíždějící dodávky, což se samozřejmě nelíbilo řidiči. Auto proto zastavil a šel muži domluvit, ten však na něj měl vytáhnout nůž a začít ho ohrožovat. Když viděl, že řidič couvl, nasedl do jeho auta a vjel do pěší zóny vedoucí k teplickému magistrátu.
     Komunikace je zde však zahrazena panely, podezřelý proto vjel na chodník, kde s autem naboural do lampy veřejného osvětlení. Z vozu pak vystoupil a vydal se ulicí Krupská zpátky na Benešovo náměstí. Po cestě vyhrožoval muži, který se jej pokusil zadržet a dokonce se ozbrojil tyčí, kterou našel u odpadkového koše. Když dorazil na náměstí, byl zpacifikován policisty, které přivolali svědci jeho jednání. Auto, se kterým se snažil odjet, si na místě převzal řidič, předběžná škoda na havarovaném vozidle byla vyčíslena na 30 tisíc korun.
     Muž, kterému policisté naměřili téměř dvě promile alkoholu v dechu, byl zadržen a eskortován do cely, kde strávil noc. Bude obviněn ze spáchání přečinů neoprávněného užívání cizí věci, nebezpečného vyhrožování, výtržnictví a ohrožení pod vlivem návykové látky, vyšetřovatel zašle státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí muže do vazby. V případě, že bude uznán vinným z jednání, z něhož je podezřelý, může být odsouzen maximálně k tříletému vězení.
Agresor s nožem v centru Teplic.mp3     
 
Okradl přítelkyni
     Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí 30letému muži, který okradl svou přítelkyni a navíc i její rodiče. Podezřelý měl údajně dluhy, které se snažil vyřešit krádeží. Své přítelkyni, se kterou bydlel v Duchcově, odcizil digitální fotoaparát včetně příslušenství a notebook, které dal do zastavárny.
     Poškozené také bez jejího vědomí vzal platební kartu, pomocí které poté vybral z jejího účtu necelých sedm tisíc korun. Přivlastnil si dokonce její auto, se kterým bez jejího vědomí a souhlasu odjel až do Mostu, kde vozidlo nakonec sama našla.
     Neomezil se ale jen na okrádání své přítelkyně, využil toho, že měl k dispozici klíče od bytu jejích rodičů a v době jejich nepřítomnosti jim odcizil přes pět tisíc korun a zlatý řetízek.
     Celkem své blízké okradl o více jak 30 tisíc korun, policisté mu sdělili podezření z přečinů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Spravedlnosti neunikne
     Policisté z obvodního oddělení v Bílině dopadli zloděje, který se v polovině července vloupal na zahradu v Ledvicích. Sedmadvacetiletý mu, který již v minulosti stál kvůli krádežím několikrát před soudem, vytrhl část dřevěného oplocení pozemku a vnikl na zahradu, kde odcizil čerpadlo k pískové filtraci bazénu. Škoda byla vyčíslena na 1300 korun, recidivistovi hrozí v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody.
 
Děti zůstaly bez hraček
     Z přečinu krádeže je podezřelý zatím neznámý zloděj, který vnikl na zahradu teplické mateřské školy. Na pozemku se vloupal do dřevěného zahradního domku, ze kterého odcizil šlapací traktor, plastová odrážedla a odstrkovací kola, koloběžky, dětský kočárek a další hračky v celkové hodnotě téměř 16 tisíc korun. Pokud se podaří „okradače“ dětí dopadnout, hrozí mu maximálně dvouleté vězení.
 
Hrozí mu pět let
     Dlouhých pět let za mřížemi může strávit teprve 19letý mladík, který v polovině října vykradl v Teplicích zaparkované auto. Odnesl si z něj notebook, sbíječku, příklepovou vrtačku, ohýbačku a další speciální nářadí, jehož hodnotu oznamovatel vyčíslil na téměř sto tisíc korun. Včera byl muž obviněn z přečinu krádeže, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
 
 
Teplice, 13. 11. 2014, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem