Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Agresor skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO - Dlouhodobě týral přítelkyni, nepřestal ani v těhotenství. 

Policisté ve Dvoře Králové nad Labem v pondělí odpoledne 3. června 2024 zadrželi 30letého muže, který měl od ledna 2023 do současné doby ve společném obydlí týrat svou přítelkyni, kterou naposledy fyzicky napadl uplynulou neděli, i přesto, že věděl, že je těhotná.
Policejní komisař proti němu zahájil trestní stíhání pro podezření ze spáchání zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí a dále z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
S obviněným mužem měli dvorští policisté již čest několikrát, naposledy však v neděli večer poté co opakovaně verbálně a fyzicky napadl svou gravidní přítelkyni. Policisté ho vykázali na 10 dnů ze společného obydlí, jakožto i z jeho bezprostředního okolí s tím, že se nesmí na 100 metrů přiblížit k poškozené ani společnému bydlišti. On však toto „vykázání“ hned stejný den porušil, když do bytu vtrhnul a opět ženu napadl.
Obviněnému klademe za vinu, že se od ledna 2023 do současné doby dopouští násilného jednání vůči své přítelkyni, které se v posledních týdnech stupňuje, zejména, když je pod vlivem alkoholu či drog.
Šetřením dále vyšlo najevo, že poškozená po předchozích napadeních v několika případech vyhledala i lékařské ošetření, ze kterých je patrná vážnost těchto útoků vůči ní.
Jedná se o muže, který je uživatelem pervitinu a v uplynulých letech byl několikrát pravomocně odsouzen pro násilnou a drogovou trestnou činnost.

V úterý 4. června 2024 zaslal policejní komisař k rukám státního zástupce podnět na vzetí muže do vazby, což ve středu soudce Okresního soudu v Trutnově akceptoval a muž je stíhán vazebně.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody od 2 do 8 let.

por. Pižlová Šárka, DiS.
5. 6. 2024, 14:30

vytisknout  e-mailem