Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Akce alkohol a mladiství

Za jeden večer přistihli policisté hned 10 mladíků a dívek mladších 18 let pod vlivem alkoholu. 

Další víkend ve jménu kontrol podávání alkoholu nezletilým a mladistvým proběhl na Jesenicku. 46 policistů z obvodních oddělení, dopravního inspektorátu, ale i z cizinecké policie a polští kolegové navštívili za noc pět restaurací, tři diskotéky a zkontrolovali více než 130 mladistvých.
V Jeseníku nadýchala pouze jedna 17letá dívčinka, jinak ostatní podniky navštívili buď plnoletí nebo ti mladší poseděli u nealkoholických nápojů. Javornická diskotéka vypadala o poznání hůře. S pozitivní dechovou zkouškou byli na obvodní oddělení převezeni 3 tanečníci ve věku 15-17 let. Další kontrolní zastávkou byly Zlaté Hory. Na místní diskotéce byli odhaleni rekordmani tohoto večera. Mezi sedmi pozitivními mladistvými byl i 16letý klučina, který nadýchal na přístroji Dräger 0,83 promile alkoholu.
Jako u podobných akcí byli všichni ovíněni alkoholem mladší osmnácti let odvezeni na příslušné obvodní oddělení, kde si je později vyzvedli rodiče. Ti jistě radostí neoplývali, když museli v noci vylézt z postele a přijet si pro svou ratolest na Policii ČR. A jaké byly reakce návštěvníků restaurací a diskoték? Tak ty jsou různorodé, např. příspěvek na chatu jistě plnoletého: „NO co je to dobře, zas tam pobrali ožralí malý smrady  .. právě na ……. by měli jezdit častěji aby to tam filtrovali.“ Mladší generace tak nadšená nebyla a ti, co se svezli s policisty, už vůbec ne.

 

vytisknout  e-mailem