Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Akce „Alkohol“ na Borech

PLZEŇ – Tento týden kontrolovali dodržování zákazu podávání alkoholu mladistvým na svém teritoriu borští policisté. Do opatření se zapojili strážníci i hasiči.  

     Policisté Obvodního oddělení policie Plzeň – Bory se včera odpoledne a večer zapojili do policejní preventivní akce s pracovním názvem „Alkohol“. Ve vytipovaných restauračních zařízeních, barech ale i hernách kontrolovali  dodržování zákazu podávání alkoholu a tabákových výrobků dětem a mladistvým. Zjišťovali rovněž, zda v předmětných podnicích není mladistvým umožňováno hrát na výherních automatech. Zaměřili se i na prevenci a odhalování majetkové a drogové trestné činnosti. Hlídky pátraly i po hledaných osobách a odcizených věcech.          

    Do policejního opatření se zapojili kromě policistů i strážníci Městské policie Plzeň a hasiči Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje.  

     Během akce policisté zkontrolovali 82 osob. Nebylo zjištěno podávání alkoholu mladistvým či nezletilým osobám.  V jednom z barů byla vypátrána osoba, po níž bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Jednalo se o 41letého muže, na kterého byl Okresním soudem Plzeň město vydán příkaz k zatčení.

    V podobných kontrolách budou policisté i nadále pokračovat.  

por. Ing. Hana Štefflová
1. července 2016

vytisknout  e-mailem