Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Akce ANDROMEDA - 3. - 9. května 2006

již pátá varna pervitinu 

Akce ANDROMEDA - Svitavsko - 3. - 9. května 2006 - Toxi tým S Včk HK
Při akci Andromeda na Svitavsku byla v letošním roce zajištěna již pátá varna pervitinu.

 

 
 
    Ve dnech 3. - 9. května 2006 vyvrcholila ve svitavském regionu policejní akce „Andromeda“, při které kriminalisté východočeského Toxi týmu zajistili poblíž Moravské Třebové od počátku letošního roku již pátou varnu pervitinu.
 
     Při policejním zásahu byli zadrženi i tři muži ve věku od třiadvaceti do šestadvaceti let z okr. Svitavy, kterým policejní komisař sdělil obvinění pro trestný čin nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů.
 
     Muži (dlouholetí uživatelé pervitinu) jsou důvodně podezřelí, že od listopadu loňského roku do současnosti v trvalém bydlišti jednoho z mužů opakovaně z volně přístupných léků vyráběli pervitin a drogu distribuovali i dalším uživatelům na Svitavsku a Ústeckoorlicku. Pro dva z nich byla výroba a prodej pervitinu hlavním zdrojem příjmu. Pachatelé trestnou činnost doznali. Jaký si každý svým nezákonným jednáním získal finanční obnos, a jaký byl jejich podíl na společně páchané trestné činnosti, je předmětem dalšího šetření.
   
     Dle sdělení pracovníků  svitavské kriminální policie, kteří se specializují na drogovou trestnou činnost, se v i tomto případě jedná o osoby policii známé a v následujících týdnech pravděpodobně budou následovat obvinění dalších osob.

npor. Mgr. Martina Simonová

vytisknout  e-mailem