Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Akce ASTRA III. - 28. srpna 2007

Distribuce narkotik i mezi osoby mladší než 18 let 

Akce ASTRA III. - Svitavsko - 28. srpna 2007 - Toxi tým S Včk HK
! Z prodeje pervitinu a marihuany obviněni dva 19letí
mladíci ze Svitav
! Distribuce narkotik i mezi osoby mladší než 18 let
! V návaznosti na drogový delikt prokázána
i majetková trestná činnost

 

 
V minulých dnech obvinil policejní komisař dva devatenáctileté muže ze Svitav z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů.
Oba mladíci jsou podezřelí z toho, že od podzimu loňského roku prodávali na různých místech zejména ve Svitavách mezi desítky svých známých pervitin a marihuanu. V některých případech distribuovali drogu i osobám mladším 18 let.
Dle dosavadních zjištění policistů se oba mladíci také opakovaně dopouštěli majetkové trestné činnosti, kterou si krom distribuce opatřovali peníze na drogy, protože sami již delší dobu požívají jak pervitin, tak i marihuanu.
Oba podezřelí se k trestné činnosti doznali s tím, že podle nich je konzumace marihuany ve společnosti, ve které se pohybují normální. Kde drogy získávali, je předmětem dalšího šetření svitavských kriminalistů Toxi týmu, dle jejich vyjádření je vysoce pravděpodobné, že rozpracování akce s pracovním názvem Astra, v jejímž rámci došlo k obvinění těchto osob, bude pokračovat nejméně do konce roku a z drogové trestné činnosti budou obviněny další osoby.
Od července letošního roku bylo při této akci obviněno z drogových deliktů již pět osob, jedna z nich je stíhána vazebně, neboť vzhledem k závažnosti jednání podezřelého, který distribuoval drogy mezi osoby mladší patnácti let a poskytoval jim i návod k jejich užití, mu hrozí v případě odsouzení nepodmíněný trest odnětí svobody v rozsahu 8-12 let.
 
Akce ASTRA I.  - Svitavsko - 13. července 2007 (více)
Akce ASTRA II. - Svitavsko - 30. července 2007 (více)
 
 

por. Martina Simonová, por. Renata Šanderová

vytisknout  e-mailem