Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Akce „Bezpečné centrum“

PLZEŇ - Policisté se opět zaměřili na drogovou a drobnou pouliční kriminalitu v centru Plzně.  

     Policisté Obvodního oddělení Plzeň – Střed v průběhu posledních čtyř týdnů realizovali několik bezpečnostních a současně preventivních policejních akcí zaměřených především na prevenci a odhalování drogové a drobné pouliční kriminality a pátrání po osobách a věcech. Do akce byly nasazeny desítky policistů Obvodního oddělení policie Plzeň - Střed včetně kolegů z oddělení služební kynologie se psy speciálně vycvičenými na vyhledávání psychotropních a omamných látek. Ti během jednotlivých akcí  zkontrolovali  střed města a jeho okolí, náměstí, parky a volná prostranství, navštívili i několik heren a non-stop barů. Občané se s nimi mohli potkat především v Šafaříkových, Křižíkových, Smetanových a Kopeckého sadech a v Sadech 5. května nebo za nákupním centrem Plaza, tedy v místech s vyšší koncentrací kriminálně závadových osob, především těch, které jsou uživateli omamných a psychotropních látek a jedů.
     Provedena byla kontrola desítek podezřelých osob, kdy se podařilo odhalit několik přestupků na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, především pak přechovávání drog v malém množství. Trefou do černé však bylo zajištění dvou 19letých mladíků, u kterých bylo nalezeno celkem 76 nábojů Luger 9 mm, které pocházejí z trestné činnosti. Ty byly totiž odcizeny začátkem dubna tohoto roku během vloupání do osobního motorového vozidla tovární značky Peugeot 206, které stálo zaparkováno v Plzni na ulici Rychtaříkova. Policisté nyní zjišťují, kde mladící střelivo získali. Zatím jsou podezřelí z nedovoleného ozbrojování.

     Série opatření byla po jejím ukončení vyhodnocena jako velmi úspěšná. Pozitivní byla i reakce občanů. V této činnosti bude Městské ředitelství policie Plzeň nadále pokračovat.
 


por. Ing. Hana Štefflová
21. dubna 2015

vytisknout  e-mailem