Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Akce „Bezpečné sady“

PLZEŇ - Policisté se opět zaměřili na drogovou a drobnou pouliční kriminalitu v centru Plzně. 

     Policisté Obvodního oddělení Plzeň – Střed na včerejší den připravili a během odpoledne realizovali další z bezpečnostních a současně preventivních policejních akcí zaměřených především na prevenci a odhalování drogové a drobné pouliční kriminality a pátrání po osobách a věcech. Do akce byly nasazeny desítky policistů Obvodního oddělení policie Plzeň - Střed včetně kolegů z oddělení služební kynologie se psy speciálně vycvičenými na vyhledávání psychotropních a omamných látek. Ti během dne  zkontrolovali  střed města a jeho okolí, náměstí, parky a volná prostranství, navštívili i několik heren a non-stop barů. Občané se s nimi mohli potkat především v Šafaříkových, Křižíkových, Smetanových a Kopeckého sadech a v Sadech 5. května.
     Provedena byla kontrola celkem 30 podezřelých osob, odhaleny byly dva přestupky na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, kdy u dvou kontrolovaných osob byla nalezena marihuana. Jedna osoba byla zjištěna při páchání přestupku ve smyslu zákona o pobytu cizinců a jedna osoba se bude zpovídat z přestupku proti veřejnému pořádku. Ta totiž pod vlivem alkoholu močila na veřejnosti. Vzhledem k tomu, že muž při orientační dechové zkoušce ke zjištění alkoholu v krvi nadýchal 3,01 promile, byl převezen k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici.
    Celá akce byla po jejím ukončení vyhodnocena jako velmi úspěšná. Pozitivní byla i reakce kolemjdoucích občanů. V této činnosti bude Městské ředitelství policie Plzeň nadále pokračovat.
 
por. Ing. Hana Štefflová
3. dubna 2014
Odkazy do noveho okna

Bezpečné sady 1

Bezpečné sady 1 

Detailní náhled

Bezpečné sady 2

Bezpečné sady 2 

Detailní náhled

Bezpečné sady 3

Bezpečné sady 3 

Detailní náhled

Bezpečné sady 4

Bezpečné sady 4 

Detailní náhled

Bezpečné sady 5

Bezpečné sady 5 

Detailní náhled

Bezpečné sady 6

Bezpečné sady 6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem