Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Akce "Cukr" byla úspěšná

Most - V síti uvízli čtyřï dealeři drog; Farář přišel o kolo; Z výlohy zmizely dva vysavače 

 Dva kluci ukradli faráři kolo, bylo služební

Zatím neznámí mladíci okradli faráře na Litvínovsku. Dva hoši si přišli v úterý kolem 20. hodiny večer prohlédnout kostel a narazili na místního faráře. Dali se s ním do řeči. Ten se zeptal chlapců, zda by nechtěli zpívat v kostelním sboru a mladíci souhlasili. Když po prohlídce kostela odjel farář domů, tak u fary potkal opět tuto dvojici. Hoši okukovali jeho kolo a chtěli se projet. Muž zprvu nesouhlasil, ale nakonec jejich naléhání podlehl. Jak se ukázalo, na ochotu doplatil. Kluci i s kolem zmizeli. Poškozený ohlásil krádež kola litvínovským policistům. Ti s ohledem na způsobenou škodu případ kvalifikovali jako přestupek proti majetku. Okradený farář si služební jízdní kolo cení na částku 1 000 korun.


 

Akce „Cukr“ odhalila čtyři pilné dealery drog

Mostečtí policisté v rámci úspěšné akce „Cukr“ odhalili čtyři dealery drog, kteří se v hojné míře zabývali distribucí drog a zásobovali pervitinem osoby z řad toxikomanů na Litvínovsku. Kriminalisté na odhalení pachatelů pracovali intenzivně několik měsíců. Muž ve věku 42 let z Litvínovska ve více jak 200 případech obstaral a následně prodal klientům psychotropní látku. Ti k němu pro drogu chodili do bytu do Koldůmu. Většinou za dávku platili 100 až 300 korun. Jindy muž drogu předával před domem nebo na předem smluveném místě ve městě. Policejní komisař dealera obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněný byl zadržen a umístěn v cele. Policie podala státnímu zástupci podnět na vazební stíhání. Muž byl propuštěn a bude stíhán na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na deset let. Policisté muže zadrželi na základě celostátního pátrání na ulici v Litvínově. Měl u sebe drogy.

Desetiletý pobyt za mřížemi může potkat i dalšího obviněného, 35letého muže z Litvínova. Podle kriminalistů měl drogu narkomanům zajišťovat již od loňského roku do současnosti a to nejméně v 330 případech. Návykovou látku zákazníkům prodával v místě svého bydliště, někdy ji poskytl i zdarma. I on měl oblíbenou lokalitu u Koldůmu, kde si dával schůzky. Kromě pervitinu poskytoval i marihuanu. Podezřelého muže policisté zadrželi v místě bydliště a našli u něj drogy. Policie dealera na čas odřízla od zákazníků, skončil totiž na návrh mostecké policie ve vazbě.

Tam ho následovala i 27letá žena z Litvínova. I ona pilně dodávala závislým osobám pervitin a to již od roku 2010. Policie odhalila více jak stovku předání drogy. Žena po obvinění skončila ve vazební věznici, kde bude nadále stíhána. Kriminalisté podezřelou zadrželi v autě. Zrovna vezla drogu zákazníkovi.

Až pětiletý trest odnětí svobody může očekávat i další obviněný, 35letý muž z obce na Litvínovsku. Ten drogu metamfetamin dodával od konce roku 2011 do letošního června. Pervitin zájemcům poskytoval za finanční úhradu. Drogu prodával nejen v Litvínově, ale i v dalších obcích na Litvínovsku a některým toxikomanům ji vozil do místa jejich bydliště. Obviněný je stíhán na svobodě. Policisté ho zadrželi na ulici a při domovní prohlídce u něj našli plastové sáčky připravené na drogu.


 


 


 

V ordinaci ukradl monitor a počítač, ten skončil ve sběrně

Mostecká policie obvinila 42letého muže z Mostu z přečinu krádeže. Ten kradl v červnu v mostecké nemocnici. Muž v nočních hodinách v objektu, kde měl údajně spát po schody, vniknul za použití násilí do jedné z ordinací a hledal v ní, co by ukradl. Odcizil počítačovou sestavu s monitorem v hodnotě 25 tisíc korun. Monitor mu údajně někdo odcizil a další části odevzdal do sběru druhotných surovin. Kradl i přesto, že byl odsouzen za majetkový delikt. Muž je stíhán na svobodě a hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.


 

Z výlohy zmizely dva vysavače, pračka byla poškozena

Levně si pořídil nové vysavače zatím neznámý poberta. V noci na úterý zloděj přes výlohu vnikl do prodejny se spotřebním zbožím a z výlohy odcizil dva vysavače české výrobní značky. Při vloupání navíc poškodil i vystavenou pračku. Poškozená firma vyčíslila škodu na částku 28 tisíc korun. Případem krádeže a poškození cizí věci se zabývají mostečtí policisté.


 

Zloději porušili vedení linek IZS

Telefonní a datové linky integrovaného záchranného systému poškodil mezi dvěma firmami neznámý pachatel. Ten tento týden v Záluží na železniční trati poškodil 25 metrů kabelu, ze kterého odcizil 3 metry. Poškozená firma odhadla hmotnou škodu na částku 5 000 korun a přečin poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení oznámila litvínovským policistům.


 

Z domu vzal prsten, v garáži lup nechal na místě

Obvinění z přečinu krádeže a porušování domovní svobody čelí 29letý muž z Litvínova. Ten byl obviněn mosteckými policisty poté, co kradl v jedné janovské garáži. Muž do ní minulý týden vnikl násilím poté, co vstoupil na oplocený pozemek. Následně se dostal do kotelny i do rodinného domku. Uvnitř domu odcizil snubní prsten a klíče. I v garáži chtěl krást. Připravil si do tašky věci k odcizení. Byl však vyrušen a z místa raději utekl. I tak způsobil poškozenému hmotnou škodu ve výši 12 000 korun. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 2.srpna 2012


 

vytisknout  e-mailem