Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce "Felix"

Mělničtí policisté kontrolovali ubytovací zařízení 

    Dne prvního listopadu letošního roku se na Mělníku, ve večerních hodinách, uskutečnila preventivně bezpečnostní akce, jejímž cílem byla kontrola ubytovacích zařízení, které se nacházejí na území města a s tím spojená kontrola zde ubytovaných osob.
    Opatření se zúčastnili policisté z územního odboru Policie ČR Mělník a to jak příslušníci pořádkové policie, tak kriminalisté, dále policejní psovod, policisté cizinecké policie, kteří využili i tzv. „ Schengenbus“, což je mobilní pracoviště, umožňující přímo v místě akce kontrolu pravosti předložených dokladů. Dále se akce zúčastnili mělničtí městští strážníci a v neposlední řadě příslušníci hasičského záchranného sboru, kteří v rámci návštěv ubytovacích objektů kontrolovali jejich protipožární zabezpečení. Za zmínku stojí, že po celou dobu akce byli přítomni i vedoucí pracovníci všech tří zúčastněných složek, tzn. Policie ČR, územního odboru Mělník, hasičského záchranného sboru Mělník a mělnické městské policie.
     Během opatření byly zkontrolovány tři ubytovny a v nich zhruba osmdesátka ubytovaných. Na místě byly provedeny jejich lustrace a bylo zjišťováno, zda se nejedná o osoby v pátrání, osoby porušující pobytový režim nebo zda se prokazují platnými doklady. Při akci nebyly ze strany policistů a dalších zúčastněných složek zjištěny závažnější porušení zákonných norem. Příslušníci cizinecké policie uložili pouze jednu blokovou pokutu, za porušení pobytového režimu, ve výši 500,- Kč.
    Podobná opatření budou v rámci územního odboru Policie ČR Mělník pokračovat i nadále.
 
Dne 2. listopadu 2011
nprap. Václav Tichý
    

vytisknout  e-mailem