Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Akce "GLOWY"

Policisté ze Zásahové jednotky správy hlavního města Prahy P ČR spolupracovali s kriminalisty z Oddělení obecné kriminality služby kriminální policie Obvodního ředitelství Praha II. při zadržení dvou osob důvodně podezřelých ze spáchání závažné majetkové trestné činnosti.  

Kriminalisté z 3. odd. OOK SKPV Obvodního ředitelství Praha II. zadokumentovali trestnou činnost osmadvacetileté ženy a jejího o sedm let staršího přítele. Tyto osoby se od května až do října tohoto roku dopouštěly závažné majetkové trestné činnosti. Jedná se trestné činy krádeže a trestné činy krádeže vloupáním dle § 247/ 1b, e, 2,3 trestního zákona. Pětatřicetiletý muž se opakovaně vloupal do několika zaparkovaných vozidel a odcizil za vydatné pomoci své přítelkyně několik motorových vozidel zahraničních značek. Této trestné činnosti se podezřelí dopouštěli prakticky po celém území ČR. Některá odcizená vozidla řídila podezřelá, a to i přesto, že nevlastní řidičské oprávnění. Proto byla policejním komisařem obviněna ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění dle § 180d. Oba podezřelí jsou také obviněni ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů dle § 188 trestního zákona. Výše způsobené škody je předběžně vyčíslena na více než jeden milion korun.
Policisté také zjistili, že oba podezřelí vyráběli pervitin v bytě, který užívali v Praze 4, Modřanech. Omamné látky také oba užívali a zároveň nabízeli dalším uživatelům.
Sedmého října, v časných ranních hodinách, tohoto roku zakročili kriminalisté ve spolupráci s kolegy ze Zásahové jednotky správy hlavního města Prahy P ČR. Policisté uživatele bytu opakovaně vyzvali, aby byt zpřístupnili. Na výzvy k otevření bytu nikdo nereagoval, proto policisté použili donucovacího výtlačného prostředku. Po zpřístupnění bytu došlo k zadržení obou podezřelých a zajištění důkazního materiálu.
Pětatřicetiletý muž a jeho osmadvacetiletá přítelkyně byli policejním komisařem obviněni z výše uvedených trestných činů a v současné době jsou vyšetřováni vazebně.                

vytisknout  e-mailem