Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Akce HAD 2017

TEPLICKO - Policisté se zapojili do celorepublikové preventivní akce. 

     Policisté z teplického okresu se minulý týden  připojili k celorepublikové preventivní akci pracovně nazvané „HAD 2017“ (hazard, alkohol a děti). K preventivní kontrolní akci přistupuje policie a vláda na základě dlouhodobých výzkumů, které poukazují na vysokou toleranci české společnosti k hazardnímu hraní dětí a nadměrné konzumaci alkoholických nápojů dětmi.

     V rámci své činnosti se policisté společně s dalšími participujícími subjekty zaměřili především na dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholu, cigaret a nelegálních drog osobám mladším 18 let a také na dodržování zákazu hazardního hraní nezletilých a mladistvých.

     Kontroly byly zaměřeny na místa, která jsou hojně navštěvována mládeží a je zde velká pravděpodobnost užívání alkoholu a dalších návykových látek. Společně s policisty se kontrol zúčastnili pracovníci Celní správy ČR, České obchodní inspekce a strážníci místně příslušných městských policií. Celkem bylo zkontrolováno 59 restauračních zařízení, zábavních podniků a klubů, pozitivní zprávou je, že kromě jednoho případu nebylo zjištěno porušení platné legislativy. V Bílině byl v rámci akce zjištěn jeden případ mladistvého, který měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, chlapec byl předán zákonným zástupcům a věc oznámena na příslušný orgán sociálně právní ochrany dětí.   

29. 8. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

Akce HAD 2017

Akce HAD 2017 

Detailní náhled

Akce HAD 2017

Akce HAD 2017 

Detailní náhled

Akce HAD 2017

Akce HAD 2017 

Detailní náhled

Akce HAD 2017

Akce HAD 2017 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem