Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce INDIÁN - Havlíčkobrodsko - 4. listopadu 2008 - Toxi tým S Včk HK

Za prodej 160 gramů narkotik zadržen 46letý muž z Prahy 

Neblahý dopad pro drogového dealera z Prahy měl výsledek vyšetřování jednoho mladíka z Havlíčkobrodska. Při jeho výslechu na tamním obvodním oddělení, kde policistům podával vysvětlení s ohledem na prověřovaný trestný čin neoprávněné držení platební karty, vyšlo najevo, že vybrané peníze z bankomatu z cizího účtu používal na úhradu pervitinu, jehož byl dlouhodobým uživatelem. Odtud byl jen krůček k zadržení shora zmíněného 46letého dealera pervitinu a kokainu.

 Policisté z obvodu předali poznatek o dealerství kolegům z východočeského Toxi týmu. Ti okamžitě začali jednat. Muže zatkli ihned následující den po obdržení informace (4. listopadu 2008) krátce před polednem v bydlišti jeho matky na Chrudimsku. Při akci asistovala východočeská zásahová jednotka, neboť kriminalisté o distributorovi krom jiného věděli, že vlastní zbrojní průkaz a legálně drženou zbraň.
 
Ještě téhož dne si muž od policejního komisaře vyslechl obvinění z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. 
 
Muž obchodoval s pervitinem a kokainem. Narkotika prodával pravidelně více než jeden rok v okolí nočních barů a heren ve Ždírci nad Doubravou, Hlinsku a Žďáru nad Sázavou. Kriminalisté prozatím muži prokázali prodej zhruba 160 gramů pervitinu v hodnotě 160.000 korun.
 
Na obviněného muže byla uvalena vazba. Za drogový delikt mu hrozí nepodmíněný trest v trvání od 2 do 10 let.

Další drogové případy na Havlíčkobrodsku v roce 2008 - výběr :

Další případy - výběr :

vytisknout  e-mailem