Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Akce KOSTKA

Olomoučtí kriminalisté z týmu TOXI úspěšně završili minulý týden tři měsíce rozpracovanou akci s krycím názvem KOSTKA.  

Ve středu 10. června odpoledne policisté zadrželi třiašedesátiletého muže podezřelého z pěstování tzv. Indoor konopí.  Vzhledem k náročnosti celé operace, kdy kriminalisté po zadržení podezřelého museli bezodkladně obsadit dva objekty v nichž se následně prováděly domovní prohlídky, byli k realizaci přizváni i kriminalisté Krajského ředitelství policie Severomoravského kraje, kriminalisté z Bruntálu a policejní kynologové Severomoravského kraje. Podezřelý byl zadržen ve spolupráci s celníky Generálního ředitelství cel bezprostředně poté, co si odvážel z jedné ze svých dvou pěstíren ve svém vozidle cca 1,9 kg sušené marihuany se zvýšeným obsahem THC.

Následovaly dvě domovní prohlídky a to ve dvou obcích na Olomoucku. Jedna pěstírna se nacházela přímo v místě bydliště podezřelého.

 Kriminalisté při domovních prohlídkách odhalili dvě pěstírny pro pěstování indoor konopí tzv. hydropoidním způsobem. V jedné bylo těsně po sklizni přibližně 180 rostlin odrůdy K-1 a v druhé po sklizni asi 120 rostlin. Dohromady bylo zajištěno přibližně 7,5 kg sušené marihuany, jejíž cena by se v jednotlivých prodejních dávkách za 1 gram pohybovala okolo  1 875 000  Kč.  Při domovních prohlídkách asistovali pracovníci odbor NTZ společnost ČEZ, kteří zadokumentovali v obou objektech nelegální odběr elektrické energie.

Zdržený muž byl obviněn z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů a je stíhán vazebně. Dle trestního zákona mu vzhledem k závažnosti jednání hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dvou až deseti let.  

V souvislosti s uvedeným případem zahájil policejní komisař trestní stíhání ještě proti dvěma rodinným příslušníkům obviněného. Olomoučtí kriminalisté na případu dále pracují a není vyloučeno trestní stíhání dalších osob.


por.  Mgr. Jitka Dolejšová

Konopí.jpgKonopí.jpg

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pěstírna.jpgPěstírna.jpg

 

vytisknout  e-mailem