Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Akce kriminalistů nazvaná krycím jménem Resonance

Recidivista skončil ve vazební věznici. 

V pátek kolem třinácté hodiny proběhla v blízkosti tunelu Bílá skála u Povltavské ulice akce kriminalistů nazvaná krycím jménem Resonance. Kriminalisté totiž od začátku října zaznamenali už dva případy krádeže měděných kabelů v tunelu, který spojuje holešovické a libeňské nádraží. Předpokládali proto, že podezřelý se na místo ještě vrátí a jejich dlouholetá zkušenost se nakonec potvrdila. V pátek krátce před půl druhou odpoledne se jim totiž po několikadenním střežení podařilo zadržet zkušeného recidivistu s bohatým trestním rejstříkem.
 
Policisté nejprve sledovali muže a ženu, jak krátce po třinácté hodině směřovali po železničních kolejích k tunelu. Dvojice se pak ale rozdělila, žena se pohybovala u začátku tunelu a její přítel vstoupil dovnitř. Z batohu vytáhl kuchyňský sekáček, páčidlo a přesekl jeden z kabelů umístěných v betonovém korytě. Tím tak vyřadil z provozu signalizační zabezpečovací zařízení a provoz na trati tak museli železničáři řídit telefonicky.
 
Kriminalisté čtyřiačtyřicetiletou ženu a jejího šestadvacetiletého přítele zadrželi a převezli na služebnu v Zenklově ulici k dalším úkonům. Tam pak zjistili, že zadržený mladík má bohatý trestní rejstřík, několikrát byl soudně trestaný za převážně majetkovou činnost, dokonce za stejné trestné činy, které mu právě hrozily a poučení si nevzal ani z nedávného výkonu trestu odnětí svobody. Kriminalistům pak zadržený přiznal krádež kabelů jak z letošního července, tak i další tři skutky během tohoto měsíce. Způsobená škoda za tyto skutky se podle pracovníků železnic pohybuje kolem pětačtyřiceti tisíc korun.
 
Vyšetřovatel z řad kriminalistů, zabývajících se majetkovou kriminalitou, pak mladého bezdomovce obvinil z trestného činu krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za což mu hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. Obviněný skončil v policejní cele s podnětem na uvalení vazby, který soudce akceptoval. Muž si tak počká na trest ve vazební věznici. Jeho přítelkyně nakonec skončila na svobodě.
 
por. Bc. Jana Rösslerová 13. 10. 2013

vytisknout  e-mailem