Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce "Maledivy" na Příbramsku

KRAJ - Cizinecká policie kontrolovala nelegální zaměstnanost. S několika cizinci bude vedeno správní řízení. 

V minulých dnech provedli specialisté z oddělení kontroly, pátrání a eskort odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Středočeského kraje ve spolupráci s Oblastním inspektorátem práce pro Středočeský kraj akci pod názvem „Maledivy“ v jedné z firem u obce Březnice na Příbramsku.

Policisté se spolu s inspektory zaměřili na dodržování pobytového režimu cizinců v oblasti výdělečné činnosti a rovněž na odhalování padělaných cestovních dokladů, případně jiných dokumentů. Kontrolou prošlo devět cizinců z Ukrajiny, přičemž s osmi z nich zahájili policisté správní řízení ve věci správního vyhoštění, a to z důvodu práce bez pracovního povolení. S jedním z nich povedou policisté hned dvě správní řízení – důvodem je nelegální pobyt na území naší republiky.

Dva cizinici nepředložili kartičku zdravotního pojištění, těm policisté udělili na místě blokové pokuty. Téměř všichni kontrolovaní porušili Ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví, např. nevyplněné příjezdové formuláře, apod. Tyto prohřešky policisté zadokumentovali a oznámili správnímu orgánu, kterým je Krajská hygienická stanice Středočeského kraje.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
31. ledna 2022
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem