Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Akce MALIBU a MIKADO

MOST - Odhalila čtyři dealery pervitinu a marihuany, jeden šel do vazby. 


 

Mostečtí kriminalisté pracovali na případech dealerství drog od začátku tohoto roku v rámci akcí MALIBU a MIKADO a odhalili při nich čtveřici dealerů pervitinu a marihuany. Další obvinění osob policie nevylučuje. Obě akce byly vyšetřovány nezávisle na sebe, ale v průběhu šetření se ukázalo, že spolu souvisí. Dealeři se vzájemně znají a někteří si drogy dodávali mezi sebou.

 

Mostečan ve věku 23 let z Mostu loni a v letošním roce měl ve více jak 600 případech obstarat a následně prodat za různé finanční částky drogu pervitin osobám z řad toxikomanů. Policie podezřelého zadržela koncem června. Na základě výsledků šetření ho obvinila ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Police provedla v rámci akcí několik domovních prohlídek. V bytě otce stíhaného mladíka zajistila finanční částku, anabolika a sáček s bílou krystalickou látkou. U té byla provedena orientační zkouška, která prokázala přítomnost psychotropní látky. Kde obviněný drogu získával, policii neuvedl. Ta bude nyní zkoumat i původ zajištěných peněz. Vyšetřovatel podal na obviněného podnět k vazebnímu stíhání. Soud na návrh státního zástupce vazbu uvalil. Kriminalisté v současné době prověřují podezření, že mladík drogu prodával i zájemcům z Německa, kteří si pro ni do Čech jezdili.


 

Policie obvinila 59letého muže z Mostu, otce obviněného mladíka. Ten čelí obvinění z přečinu, za který může soud uložit trest odnětí svobody až na pět let. Obviněný měl též distribuovat pervitin, ne však v tak hojné míře, jako jeho syn. Obviněný je stíhán na svobodě.


 

Ze stejného přečinu čelí obvinění 26letý muž z Mostu, kterého policisté zadrželi koncem června spolu s 23letým podezřelým Mostečanem. Dle výsledků šetření měl od loňského léta do současné doby nejméně ve 140 případech distribuovat stimulační látku pervitin a nejméně 40krát prodat i marihuanu mezi toxikomany. Drogu prodával na různých místech v Mostě, v některých případech ji konzumentům dával zdarma. Policie obviněného Mostečana stíhá na svobodě.


 

Čtvrtým obviněným v rámci této rozsáhlé akce je mladík z Mostu, kterému v době páchání trestné činnosti nebylo ještě 18 let. Vyšetřovatel ho obvinil z provinění nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a stíhá ho na svobodě. Mladík se na rozdíl od třech obviněných věnoval dealerství marihuany. Podle policie měl nejméně v 60 případech prodat, někdy zadarmo dávat, rostlinu canabis. Marihuanu distribuoval v Mostě. Za provinění mladíkovi hrozí trest odnětí svobody až na 2,5 roku.


 

Případ je nadále v šetření mosteckých kriminalistů.


 


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 13. července 2015


 


 


 


 


 

vytisknout  e-mailem