Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Akce „Mazda“

Kriminalisté v rámci několikaměsíčního sledování zadrželi milenecký pár, který prodával po Praze drogy. 

Se zákazníky se muž scházel po předchozí telefonické domluvě nejčastěji v obvodě Prahy 10. Nebyl pro něj ale problém drogu zavést kamkoliv po metropoli, což realizoval buď vozidly taxi nebo na elektrokoloběžce. Při jedné z cest za zákazníkem proběhla realizace případu a jeho zadržení ve spolupráci se zásahovou jednotkou pražské policie.

Dalším místem prodeje byl kadeřnický salón v Praze 3, kde žena pracovala a zároveň drogy prodávala. Přímo do kadeřnictví za ní chodili její drogoví klienti a pervitin kupovali. Nicméně minulý týden místo zákazníků dorazili policisté ze zásahové jednotky a kriminalisté ze zmiňovaného oddělení a zadrželi ji.   

Těchto prodejů podle kriminalistů mohly být desítky a prodaného pervitinu stovky gramů. V rámci domovních prohlídek pak policisté zajistili několik desítek gramů drog, přes sto tisíc korun v hotovosti a digitální váhy.

Oba zadržení jsou podezřelí z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim v případě odsouzení hrozí až deset let pobytu ve vězení. Stíhání probíhá vazebně.

por. Bc. Jan Daněk – 29. 9. 2019

vytisknout  e-mailem