Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Akce na kontrolu emisí výfukových plynů

KARLOVARSKÝ KRAJ – Bylo zjištěno několik přestupků. 

V uplynulých dnech proběhla na dálnici D6 dopravně bezpečnostní akce, která se konala v součinnosti s Centrem služeb pro silniční dopravu Ministerstva dopravy. Akce byla prioritně zaměřena na měření emisí spalovacích motorů motorových vozidel v silničním provozu dle příslušné vyhlášky a v souladu s příslušnými směrnicemi.

Kromě toho policisté v rámci akce kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů, dodržování právních norem při přepravě osob a zboží, technický stav vozidel.

Do čtyřhodinové dopravně bezpečnostní akce byla zapojena desítka policistů z dopravního inspektorátu. Policisté během akce zkontrolovali 20 osobních vozidel. U sedmi osobních automobilů bylo provedeno měření emisí výfukových plynů. U jednoho kontrolovaného vozidla bylo zjištěno překročení stanoveného limitu. V jedenácti případech byl u kontrolovaných osobních automobilů zjištěn nevyhovující technický stav, čtyřikrát policisté řešili nezajištěný náklad, ve dvou případech nepoužití bezpečnostního pásu a jednou řešili policisté nedodržení předjíždění nákladního automobilu.

nprap. Jakub Kopřiva
3. 11. 2023

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem