Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Akce odhalila podnapilé děti

Nový Jičín - Policejní akce byla zaměřena na kontrolu prodeje alkoholu na diskotékách a v restauračních zařízení. 

 
Novojičínští a kopřivničtí policisté od pátečních večerních hodin do následující soboty 27. března brzkých ranních hodin uskutečnili v územních obvodech Nového Jičína a Kopřivnice bezpečnostní akci s názvem  „MLÁDEŽ“.
 
Obě akce proběhly nezávazně na sebe a byly prováděny převážně kontroly restauračních  zařízení. Na Kopřivnicku se policisté zaměřili na několik  vytipovaných podniků, zkontrolováno bylo 44 mladistvých a  zjistili  pět podnapilých osob mladších osmnácti let. Nejvíce alkoholu prokázala dechová zkouška prováděna u šestnáctileté dívky ze Studénky, které policisté  naměřili 1,35 promile alkoholu. V těchto případech policisté šetří celkem čtyři  zjištěné  přestupky na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
Na Novojičínsku bylo zjištěno celkem 16 mladistvých osob,  které byly pod  vlivem alkoholu. Samotná přestupková jednání  budou oznámena příslušnému  správnímu orgánu k projednání. Podnapilí mladiství byli následně předáni zákonným zástupcům.  Nejvíce podnapilých dětí bylo zjištěno v jedné restauraci  v  Suchdole nad Odrou, kde například čtrnáctiletá dívka nadýchala  0,62 promile  alkoholu v dechu. Největší hodnoty alkoholu zde  byly zjištěny u dvou mladých  dívek. Například sedmnáctiletá  dívka nadýchal 0.98 a o rok mladší mladistvá o  jednu setinu  méně (0,97 promile).
Po půlnoci si policisté posvítili také  na  řidiče se zaměřením na pátrání po osobách, věcech, odcizených vozidlech, požívání alkoholických nápojů řidiči, jízdu bez řidičského oprávnění a kontrolu  řidičů vozidel  TAXI.
V Kopřivnici bylo kontrolováno celkem 23 řidičů a  zjištěn jeden přestupek. Policisté při dopravní kontrole  zjistili, že  jednačtyřicetiletý řidič z Kopřivnice není  vlastníkem řidičského oprávnění. Ještě před koncem roku  by tento řidič čelil podezření ze spáchání trestného činu  řízení bez řidičského oprávnění. V současné době byl  přestupek policisty oznámen a postoupen příslušnému orgánu  k dalšímu projednání.
Během dopravní akce v  Novém Jičíně  bylo zkontrolováno 317 vozidel a zjištěn jeden podnapilý řidič.  Dále bylo zjištěno dalších sedm dopravních přestupků,  které byly vyřešeny blokovými pokutami. Řidiči na pokutách  zaplatili přes dva tisíce  korun.
Policisté budou i nadále provádět tyto kontroly, se záměrem minimalizovat stoupající  negativní projevy konzumace alkoholu u dětí a mladistvých. V minulosti jsme zaznamenali případy, že některé děti skončily  s  otravou alkoholu až na jednotkách intenzivní péče.
 
 

Stalo se …
 

Krádež jízdních kol v Novém  Jičíně
 
V poslední době zaznamenali novojičínští  policisté několik případů odcizení jízdních kol ze sklepních prostor panelových domů.

Například z kolárny panelového domu v Novém  Jičíně na ulici Bezručova odcizil neznámý pachatel sportovní dámské kolo značky Galaxy v hodnotě 7 tisíc korun. Ke krádeži  došlo v době od 19. do 28. března  letošního roku.
K dalšímu  případu krádeže vloupáním došlo v době od 22. do  27. března  rovněž v Novém Jičíně, tentokrát na ulici Dvořákova. Zde neznámý pachatel vnikl do sklepních prostor panelového domu, kde poškodil pouze dveře vedoucích do kočárkárny a společného skladiště. Pachatel následně vnikl do  společné kočárkárny,  odkud odcizil pánské horské jízdní kolo Kellys, černobílé  barvy, které bylo uzamčeno lankovým zámkem. Majiteli kola  vznikla škoda  odcizením ve výši 18 tisíc korun. Další škoda  poškozením předběžně činila pět  set korun.
Novojičínští policisté po pachatelích přečinu krádeže a odcizených  jízdních  kol usilovně pátrají.
 

Poškození vozidla v Kopřivnici
 
V noci na  27. března v Kopřivnici na ulici Štramberská poškodil neznámý pachatel zaparkované vozidlo VW Golf. Pachatel na vozidle poškodil  přední kapotu a pravé a levé zpětné zrcátka.  Majitelce  vozidla  tak vznikla předběžná škoda za patnáct tisíc korun.  Policisté případ prošetřují  pro přečin poškozování cizí věci.

vytisknout  e-mailem