Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Akce POBYT

Český Krumlov - V neděli 4. července 2010 proběhla na Českokrumlovsku policejní akce pod názvem POBYT. (Hlasová schránka 974 232 116)  

Akce se zúčastnilo celkem jedenapadesát policistů. Jednalo se o policisty z vybraných inspektorátů cizinecké policie - a to ICP Český Krumlov a ICP Prachatice a dále policisté odboru specializovaných činností a skupiny dokumentace, spadající do působnosti oblastního ředitelství Služby cizinecké policie České Budějovice. Při akci pomáhali svým kolegům také policisté obvodních oddělení PČR Horní Planá, Lipno nad Vltavou, Vyšší Brod, Kaplice a policisté Dopravního inspektorátu Český Krumlov.
 
Celá akce byla zaměřena především na kontrolu dodržování zákona O pobytu cizinců na území České republiky a na pátrání po osobách a věcech ve smyslu zákona O Policii ČR.
 
Celkem bylo zkontrolováno 317 osob a 105 vozidel. Byly zjištěny čtyři přestupky podle zákona O přestupcích, z čehož byly tři vyřešeny pokutou v blokovém řízení v celkové výši 3 300 Kč a jeden přestupek byl postoupen k řešení správnímu orgánu. Již zmíněný zákon O pobytu cizinců na území České republiky byl porušen pětkrát, za což byly viníkům uloženy blokové pokuty v celkové výši 4 500 Kč.
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
7. července 2010

vytisknout  e-mailem