Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce pod názvem “POKLOP“

Kutnohorsko - Po půlroce policisté z Čáslavi zopakovali preventivně-bezpečnostní akci pod názvem „POKLOP“. 

     V uplynulých dnech se v dopoledních hodinách zaměřili na kontrolu vykoupeného artiklu místních a okolních Sběren. Zejména se zaměřili na výkup zakázaných věcí (kanálové poklopy, rošty, věci na železnici atd.), kontrolu vedení řádné evidence vykoupeného zboží+kontrolu údajů k osobám (jméno-příjmení-datum narození-bydliště a č. OP) na konkrétním pokladním lístku, dále na kontrolu totožnosti všech zaměstnanců ve Sběrnách (lustrace v PATROS, případně vozidel v PATRMV) a další kontroly po linii přizvaného Inspektorátu České Obchodní inspekce (ČOI) z Prahy 2 a linie Oblastního Inspektorátu České inspekce životního prostředí (ČIŽP), se zaměřením na dodržování zákona O ochraně spotřebitele č. 634/1992 Sb. („§§ 3,12), zákona o odpadech č. 185/2001 Sb. (v platném a účinném znění, povinnosti v §§ 12,16,18,19,39), kontrola dodržování vyhlášky č. 383/2001 Sb.
     Preventivně – bezpečnostní akce se zúčastnilo 10 policistů z Obvodního oddělení PČR Čáslav včetně vedoucího npor. Mgr. Lubomíra Vilímka a jeho zástupce, v součinnosti s 2 pracovníky Živnostenského úřadu Čáslav, 4 inspektory ČOI a 4 inspektory z ČIŽP.
     Zkontrolovány byly komplexně 2 sběrny (1 z Čáslavi a druhá z okolí města Čáslav) + ze strany ČOI proveden v další sběrně v Čáslavi tzv. KONTROLNÍ VÝDEJ (ověření výkupu, či ne-výkupu zakázaného zboží pro výkup).
     Zjištěny jen drobné administrativní nedostatky, pro odstranění byla stanovena lhůta.
     Policisté v rámci akce zkontrolovali 25 přijíždějících vozidel do sběren, zkontrolovali 39 osob a uložili 8 blokových pokut v celkové částce 900,-Kč.
     Preventivně – bezpečnostní akce se uskutečnila po půl roce, kdy totožná akce proběhla 7. května 2013, policisté své sliby plní a kontroly budou pokračovat i do budoucna.

Policisté při kontrole jedné z Čáslavských SběrenPolicisté při kontrole jedné z Čáslavských Sběren
Preventivně - bezpečnostní Preventivně - bezpečnostní " Akce Poklop"


por. Mgr. Vendulka Marečková
 

27. 11. 2013

vytisknout  e-mailem